جون مامان غذا بخوراین فکر آزار دهنده همیشه همراه والدین است که کودکشان به اندازه کافی غذا نمی خورد و به اندازه کافی رشد نمی کند و دارای مقاومت بدنی کمتری نسبت به سایر کودکان است .
مشکلات تغذیه کودکان یکی از علتهای عمده نگرانی پدر و مادرها ست . این فکر آزار دهنده همیشه همراه والدین است که کودکشان به اندازه کافی غذا نمی خورد و به اندازه کافی رشد نمی کند و دارای مقاومت بدنی کمتری نسبت به سایر کودکان است .
مشکلات غذا خوردن در کودکان نوپا ممکن است از مشکلاتی ناشی شود که در سالهای اول زندگی برای کودکان به وجود می آید. و همچنین شیر خوردن و تغذیه از شیر مادر یکی از دیگر دلایلی است که کودکان نوپا به غذا علاقه کمتری نشان می دهند. امّا زمانی که کودک در این سنین افزایش وزن مناسبی را داشتند والدین نباید خود را نگران کنند.
کم اشتهایی معمولاّ از سنین دو یا سه سالگی به بعد خود را نشان می دهد و والدین را نیز به مراتب نگرانتر می نماید ، این نگرانی اغلب در میان والدین مشترک است زیرا آنها مشاهده می کنند که کودکشان بسیار فعال است ، قد می کشد امّا میزان افزایش وزنش مناسب با رشد قد و فعالیت او نمی باشد در این جاست که والدین دچار یک جنگ طاقت فرسا با کودکشان می شوند و مدام با کودک کلنجار می روند که بیشتر غذا بخورد در این زمان است که مادر تبدیل می شود به فردی که تمام کار و زندگی خود را رها کرده و با ظرف غذا به دنبال فرزندش حرکت می کند تا شاید بتواند به او قاشقی بیشتر غذا بدهد و در آخر نیز هیچ نتیجه ای را به دست نمی آورد و حتی ممکن است این روند به گریه مادر و کودک ختم شود.
در اینجا ذکر چند نکته برای این که بتوانید فرزندتان را به بهتر غذا خوردن تشویق نمایید و همچنین خودتان از زیر فشارهای عصبی و روانی خارج شوید لازم به نظر می رسد.
*برای فرزندتان برنامه غذایی منظمی را تهیه کنید و از ریزه خواری او جلوگیری نمایید . باید ساعت خوردن صبحانه ، نهار و شام کاملاً تنظیم شده باشد و همچنین در این میان برای کودک میان وعدی مغزی را در نظر بگیرید.
*از تهدید و تشویق خودداری کنید چون به هیچ وجه به نتیجه نخواهید رسید ولی در زمانی که کودکان غذایش را خورد می توانید او را تحسین کنید.
سعی کنید غذای کودکتان دارای تنوع و ظاهری جذاب باشد ، ظاهر جذاب غذا می تواند باعث تحریک کودک برای خوردن غذا شود . نکته دیگر اینکه اگرکودک شما به خوردن غذای خاصی علاقه نشان میدهد شما نباید در هفته چندین بار این غذا را برای او آماده کنید زیرا به مرور باعث دل زدگی کودک از آن غذا می شود
* در هنگام غذا خوردن محیط را آرام نگه دارید و در فضایی آرام و شاد اجازه دهید کودکتان خودش غذایش را میل کند مثلاً راس ساعت دوازده غذایی را برایش آماده کنید و بیست دقیقه بدون اینکه به او غر بزنید که زود باشو یا غذایت را بخور اجازه دهید هر مقدار از غذایش را که دوست داشت بخورد و بعد از بیست دقیقه ظرف غذا را بردارید حتی اگر او لب به غذایش نزده بود.
*علاقمندی ها بی علاقگی کودک به یک غذا کاملاً طبیعی است خود شما هم ممکن است بعضی غذا ها را دوست نداشته باشید پس زمانی که کودک شما به طور مثال از خوردن لوبیا اجتناب می کند هیچ گاه او را مجبور به خوردن نکنید.
*از دادن تنقلاتی مانند بستی ، شکلات ، کیک ، وامثال اینها قبل از وعده غذایی کودک اجتناب کنید و اگر خواستید این گونه خوراکی ها را در اختیار فرزندتان قرار دهید همیشه بعد از صرف غذا این کار را انجام دهید.
*سعی کنید غذای کودکتان دارای تنوع و ظاهری جذاب باشد ، ظاهر جذاب غذا می تواند باعث تحریک کودک برای خوردن غذا شود . نکته دیگر اینکه اگرکودک شما به خوردن غذای خاصی علاقه نشان میدهد شما نباید در هفته چندین بار این غذا را برای او آماده کنید زیرا به مرور باعث دل زدگی کودک از آن غذا می شود.
*کودکتان را در تهیه غذا شریک کنید و مسئولیتی که برای او خطری به همراه ندارد را بر عهده او بگذارید مثل آوردن ظرف ادویه و یا شستن هویج ها و..
*غذا خوردن در جمع کودکانه و دوستانه برای بچه ها بسیار دلنشین تر است . اگر قادر هستید چنین فضایی را برای او به وجود آورید قطعاً پیشرفت کودکتان در خوردن غذا چشمگیر تر خواهد شد.
*ناراحتی و استرس خود را از کم اشتهایی کودکان به آنها نشان ندهید زیرا کودکان زمانی که به نقطه ضعف شما پی ببرند در زمان نیاز از آن بر علیه خودتان استفاده خواهند کرد و با هر اتفاقی که خوشایندشان نباشد لب به غذا نخواهند زد.
* نکته پایانی این که اگر شما تمام این نکات را رعایت کردید و تغییری در رویه فرزندتان مشاهده نکردید بهتر است از یک متخصص کودک و یا کارشناس تغذیه در این زمینه کمک بگیرید تا بررسی های لازم در مورد فرزندتان صورت پذیرد در بعضی از مواقع بی اشتهایی کودکان دارای دلایل فیزیولوژیک است که نیاز به درمان های حرفه ای دارد.
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 10-05-1394, 22:25 بازدیدها : 867
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .