گوشهایت را به من بسپاردر مقاله ی قبل با عنوان تا ابد به تو گوش می دهم ، فنونی برای خوب گوش دادن به فرزندانمان را مرور کردیم و گفتیم که باز نگه داشتن پل ارتباطی میان كودكان و والدین فوق العاده مهم است. ما از كودكانمان می خواهیم تا افكار و احساساتشان را با ما در میان بگذارند، تا بتوانیم آن ها را درك كنیم و در بحران های زندگی به یاری آنها برخیزیم.اما برای داشتن یک ارتباط خوب ،ما نیز باید با آنها سخن بگوییم.اما صحبت کردن با کودکان خود آدابی دارد که در این مجال ،خیلی کوتاه به ان می پردازیم..
برای صحبت کردن با کودکان این نکته ها را به یاد داشته باشید:
کاری کنید تا به چشم هایتان نگاه كند
حواس كودكان به آسانی پرت می شود اطمینان حاصل كنید كه هنگام صحبت كردن به شما نگاه می كنند شاید این مهمترین عامل در پیروی كودك از دستورات یا گوش دادن به شما باشد. اگر كودكتان با نگاه كردن به چشمان شما می ترسد یا احساس راحتی نمی كند به او بیاموزید تا به دهان یا تمام صورت شما نگاه كند.
گاهی برای جلب توجه كودك لازم است تماس جسمی با او داشته باشید. به آرامی دستتان را روی شانه اش بگذارید... فقط گاهی از این روش استفاده كنید و بكوشید به استفاده از آن عادت نكنید.
برای كودكان بزرگ تر هر چیزی بیش از یك اشاره كوچك با دست بر شانه اش ممكن است به جای جلب توجه به یك رویارویی بدون ثمر بیانجامد.
وقتی كودك هنگام صحبت كردن به شما نگاه می كند برای این كار او را تشویق كنید و بگذارید بداند كه از او راضی هستید بعدها در صورتی كه علاوه بر نگاه كردن به شما، از دستورات نیز پیروی كرد، او را تحسین كنید.
آرام ولی محكم صحبت كنید
اگر معمولا هنگامی كه كاری از كودكتان می خواهید صدایتان را بلند می كنید كودك می آموزد تا هنگامی كه صدایتان را به حداكثر نرسانده اید به شما بی توجهی كند.
از جملات پرسشی اجتناب كنید
اگر در مورد چیزی كه می خواهید كودكتان انجام دهد سوالی در ذهن ندارید از جملات قاطع استفاده كنید تا دقیقا بداند چه كار باید بكند و به علاوه آن را چه موقع، كجا و چگونه انجام دهد.
با جملات ساده صحبت كنید
از كلماتی كه كودك آن ها را نمی فهمد استفاده نكنید. ساده و روشن حرف بزنید. پرچانگی نكنید. دستورات و توضیحات طولانی ممكن است باعث فراموش شدن بخش های اصلی صحبتتان شود. نوجوانان برای به یادآوردن سرنخ های اطلاعات شفاهی توانایی محدودی دارند. گفتگوهای كوتاه و ساده همراه با یك عكس العمل طبیعی بهتر از یك سخنرانی طولانی، درك و به خاطر سپرده می شود.
احساستان را به كودك بگویید
بدون آنكه مستقیم از كودك انتقاد كنید به او بگویید در مورد اعمال و رفتارش چه احساسی دارید. اگر از جملاتی استفاده كنید كه به جای كودك به خودتان اشاره كند می توانید از انتقاد سرزنش یا حمله كردن به كودك بپرهیزید، همچنین احساسات را به طور موثر بیان كنید.
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 12-05-1394, 20:21 بازدیدها : 723
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .