ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت
» » » دو روی یک اسباب بازی

دو روی یک اسباب بازی


بازی کردن با اسباب بازی کودک را سرگرم می کند، او از اسباب بازی می آموزد اشیاء چطور ساخته می شود و چطور کار می کند. کودک هرگز نمی تواند در گوشه ای ساکت و آرام بنشیند زیرا این حالت سبب بدخلقی، تحریک پذیری و بالاخره خرابکاری می گردد. در بعضی از مواقع وسایل بازی به کودک آرامش می بخشد، بطور مثال: یک چکش برای کودکی که حالت تهاجم و پرخاشگری دارد باعث می شود تا با کوبیدن میخی احساس خود را فروکش دهد. یا دختری احساس خود را به عروسک خود اعمال کند تا از طریق آرامش یابد. 
رقابت در بازی

رقابت کردن دو رو دارد: برد و باخت.
به فرزندتان یاد دهید که باختن نیز مانند بردن یک امر کاملا عادی است. و آنچه که مهم است داشتن لحظات شیرین و پیشرفت مهارت ها می باشد. کودکان باید یاد بگیرند که همیشه نمی توانند نفر اول باشند و کسی برنده می شود که همه کارها را به نحو احسن انجام دهد.بنابراین:
** به فرزند خود بیاموزید که هنگام رقابت کردن روی خودش متمرکز شود تا اینکه خود را با هم سن و سالانش مقایسه کند.
** هرگز از او نخواهید که حتما برنده شود.
** به فرزندتان در هنگام رقابت روحیه دهید چون آنها می خواهند برنده شوند نه صرفا بخاطر رضایت شما.
** زمانی که شما او را برای خوب انجام دادن کاری مجبور می کنید، احساس ناتوانی می کند یا باور می کند که باید در همه چیز برنده شود.
** قدرت و توانایی او را نشان دهید.
 
بازی و اسباب بازی در سال دوم تولد
در این سن والدین ممکن است پول هنگفتی برای خرید اسباب بازی بپردازند که ارزش آموزشی و سرگرمی نداشته باشد. این گونه اسبا بازی ها قبل از شش ماهگی بندرت توجه کودک را به خود جلب میکند و کودک ممکن است فقط دو سه نوبت به آن نگاه کند. موقعی که قصد خرید اسباب بازی دارید، سعی کنید اسباب بازی تهیه کنید که دست و فکر کودک با آن بکار افتد و از آن آموزش ببیند، زیرا خود کودک مایل است و در غریزه اوست که با ساختن و خراب کردن و بازی کردن یاد بگیرد.
کودک بعد از یک سالگی هنوز علاقمند است اشیائی را داخل ظرف بریزد و سپس در آورد، بنابراین مکعب های چوبی و اشیاء دیگر را می توان در اختیار کودک قرار داد. یکی از مفید ترین اسباب بازی ها در این سن عبارت است از قطعات چوبی یا پلاستیکی به اشکال مختلف تا کودک بتواند با قطعات مختلف آن خانه، کشتی یا هرچه در تخیل دارد بسازد.کودک در سال دوم تولد خود به کتاب علاقمند می شود. دو نوع کتاب ممکن است مفید واقع شود، یکی کتاب با ورقه های ضخیم که خود کودک با آن بازی کند و دیگر کتاب معمولی که مادر عکس های کتاب را به کودک نشان دهد و درباره عکس ها توضیح دهد. کودک در سن دو سالگی اسباب بازی هایی را که بتوان هل داد و عقب بکشد را دوست دارد.
موقعی که قصد خرید اسباب بازی دارید، سعی کنید اسباب بازی تهیه کنید که دست و فکر کودک با آن بکار افتد و از آن آموزش ببیند، زیرا خود کودک مایل است و در غریزه اوست که با ساختن و خراب کردن و بازی کردن یاد بگیرد
بازی در سال سه تا پنج سالگی
کودک در این سن بوسیله مکعب های پلاستیکی، قطعات گوناگون ساختمان سازی، لوازم نقاشی و رنگ آمیزی، مداد رنگی و مداد تراش سرگرم می شود. کودک در سال سوم و چهارم زندگی علاقه به کمک کردن به پدر و مادر در تهیه غذا و چیدن سفره یا میز غذا را دارد. برای دختر بچه ها وسایل بچه داری( گهواره، بطری و پستانک) و عروسک جالب است. کودک ممکن است لباس های عروسک را دربیاورد و خود بشوید و دومرتبه به تن او کند. جور کردن تصاویر مختلف و به جای خود گذاردن، بریدن حروف و اعداد و چسباندن آنها  سرگرم کننده و مفید می باشد. سه چرخه سواری در هوای آزاد برای کودک لذت بخش است. سطل آب و توده ای از شن ساعتها کودک را به خود مشغول می سازد. همچنین خمیرهایی که به اشکال مختلف در می آید و اسباب بازی هایی که بصورت معما وجود دارد کودک را سرگرم می کند. فعالیت در محیط آزاد و بازی با وسایل( بالا رفتن و لیز خوردن) بهترین محرک و جنب و جوش کودک است. در این سن کودکان بازی کردن با توپ را دوست دارند، پدر می تواند کودکان خود را برای بازی با توپ به محیط خارج ببرد و با آنها بازی کند.

در شش سالگی علاقه های بازی پنج سالگی، با شکل بهتری بیشتر شده و بسط می یابد، قایم موشک، بند بازی و طناب بازی و امثال آن از سرگرمی های اوست، بازیهایی مانند پشتک زدن و تاب خوردن مورد علاقه اش است، کودک شش ساله نقاشی، رنگ آمیزی، ترسیم و استفاده از خمیر مدل سازی را دوست دارد، او اشیاء مختلف و به اصطلاح خرت و پرت را برای کلکسیون جمع می کند، وانمود می کند سوار بر یک اسب است.
 
بازی و هوش کودکان
آزمایش هوش کودکان نوعی بازی است که هم آنان را سرگرم می کند و هم میزان هوش آنان را می سنجد. بنابراین شما والدین می توانید در حین بازی با کودک خود، هوش آنان را بسنجید.مثلا:
** از طفل سه ساله بخواهید انگشت خود را روی بینی، چشم، گوش، دست،پا و یا مو بگذارد. چنانچه او از چهار سوال به سه سوال پاسخ درست دهد باهوش است.
** برای کودک چهار ساله دو خط مستقیم به موازات هم بکشید که یکی از آن دو خط طولانی تر باشد و از او بخواهید انگشت خود را روی خط دراز تر بگذارد و دوباره جای خط ها را عوض کنید و سوال را تکرار نمایید.
** برای کودک پنج ساله دو چیز که یکی سبک و دیگری سنگین است آماده کنید آنگاه از او بپرسید که کدام یک سبکتر است. یا از او بپرسید ساعت کجاست؟ صندلی کو؟
** برای کودک شش ساله، جملاتی نظیر دست راست خود را نشان بده، یا دست چپ خود را بلا بیاور، مناسب است و یا از او بپرسید الان صبح است یا عصر؟ 
 همه اینها علاوه بر اینکه هوش کودک را می سنجد نوعی بازی و سرگرمی نیز بشمار می آید.
 
 
منبع: کودک من بزرگ می شود...نوشته محمدرضا جعفری نیا - من و کودک من . دکتر جواد فیض
 

توسط : مشاورفا  در تاریخ : 13-05-1394, 01:05   بازدیدها : 880   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .