دغدغه هایی پسرانهمتأسفانه بسیاری از خانواده های امروز، به علت بی توجهی یا عدم آشنایی با شیوه های برقراری ارتباط با فرزندان خود، نمی توانند با آنها رابطه درستی برقرار کنند و لذا آنها را از دست می دهند.
نوجوان
14 سال دارم و احساس تنهایی و افسردگی می کنم. پدر و مادرم تا دیروقت سر کار هستند. تا وقتی مشغول هستند و با هم صحبت نمی کنند و همه جا آرام است ولی زمانی که زبان به صحبت باز می کنند، خانه تبدیل به کارزار جنگ میشود. همیشه در خانه ما جنگ و دعواست. خواهرم بیست سال دارد و وقتش را با دوستان و هم دانشگاهی های خود می گذراند، در رفتار با من همیشه عبوس و بداخلاق است. بدرفتاری و پرخاشگری والدینم خسته ام کرده است. دوستانم پیشنهاد می کنند به روانپزشک مراجعه کنم، اما برای مراجعه نزد دکتر هم رفتم . احساس می کنم هیچ دلسوزی ندارم.
نوجوان خصوصاً نوجوان پسر به خاطر روحیات خاصی که دارد در این دوره بیش از هر دوره دیگر نیاز به مراقبت و همراهی والدین و البته توجه به روحیه استقلال طلبی خود دارد، لذا قطع رابطه با او یا رابطه نادرست با نوجوان پسر، می تواند تأثیرات مخربی داشته باشد.
نتایج تحقیقی نشان می دهد که تنها 2/2 درصد از پسران نوجوان مورد تحقیق اظهار نموده اند که توسط پدرشان درک می شوند و رابطه صمیمی با آنها (والدین) برقرار می سازند.
بر اساس این اظهارات و پژوهش های مشابه است که به نظر می رسد والدین در سنین نوجوانی باید خیلی بیشتر مراقب عملکرد پسران خود باشند و برای الفت و نزدیکی با آنها تلاش جدی نمایند. برای رسیدن به این مرحله توصیه می شود که:
با نوجوان تان صحبت کنید
پسرها تمایل به نادیده گرفتن اطرافیان دارند زیرا تصور می کنند که مسائل را می دانند و بهتر درک می کنند. در مقابل شما به جای نادیده گرفتن آنها به علت رفتارهایشان، نشان دهید همیشه مراقب و نگران او هستید و به او علاقه دارید. با او صحبت کنید و شنونده خوبی برای او باشید.
تبادل نظر داشته باشید
از آنجا که پسرها خودشان را همه فن حریف و همه چیزدان می دانند؛ اما واقعیت این است که آنها همیشه یک سری مشکلات دارند. اگر در مورد رازها و مشکلات شان را با شما در میان گذاشتند، یادتان باشد تا می توانید به آنها کمک کنید. رازدارشان باشید تا باز هم به شما اعتماد کنند.
آزادی عمل در حد مجاز
یکی از علایق جدی پسران وقت گذراندن با دوستان و همسالانشان است پس این فرصت را از آنها دریغ نکنید. البته ضرورت دارد که دوستان و همنشین های پسرتان را به خوبی بشناسید ولی اگر می بینید فرزندتان دوستان خوبی دارند و مرتکب رفتار خطرناک یا نامعقولی نمی شود، به او آزادی عمل دهید.
اگر زمینه علاقمندی فرزندتان را یافتید او را ترغیب کنید که در آن زمینه تلاش کند و البته حمایت خود از وی را در این مسیر نشان دهید. این کار به او اعتماد به نفس و روحیه شاد میبخشد
کنترل نامحسوس فراموش نشود
کنترل کردن نوجوان پسر ضرورت دارد اما این کنترل به آن معنا نیست که در را روی خواسته های او قفل کنید. کافی است دوستان او را بشناسید و برنامه کلی رفت و آمد های او و علت آن را بدانید. هر گاه هم لازم بود، خیلی جدی ولی صمیمانه تذکر دهید. روحیات و حساسیت های پسرتان را بشناسید و با در نظر گرفتن آنها رفتار کنید.
مشوق باشید
اگر زمینه علاقمندی فرزندتان را یافتید او را ترغیب کنید که در آن زمینه تلاش کند و البته حمایت خود از وی را در این مسیر نشان دهید. این کار به او اعتماد به نفس و روحیه شاد میبخشد.
با او وقت بگذارنید
وقتی با پسرتان صحبت کنید، فیلم ببنید، سینما بروید، قدم بزنید، پارک های مختلف را تجربه کنید، با هم ورزش کنید و برای فرزندتان وقت بگذارید، قطعاً آن قدر به هم نزدیک خواهید شد که کم کم پسرتان حرف ها و رازهایش را با شما در میان می گذارد. یکی از راه های مطمئن برای صمیمیت با پسرها، وقت گذرانی و تفریح با آنهاست.
نکات:
- ملایمت خود با نوجوان تان را از دست ندهید. مادامی که شما آرام هستید و بر سر او فریاد نمی کشید او خودش به سراغ تان می آید.
- در علاقمندی ها و تمایلات شان آن ها را حمایت کنید. برخی والدین از اینکه پسرشان راه خودش را برود و مطابق با استعدادها و تمایلات خود مسیر زندگی اش را پیدا کند واکنش منفی نشان داده و به اجبار قصد دارند، نوجوان را به راهی بکشانند که زمانی خودشان آرزویش را داشته اند.
- برای یافتن الگو از پسرتان حمایت کنید. پسرها خیلی بیشتر از دختران از الگوها پیروی می کنند پس برای یافتن الگو از او حمایت کنید. این الگو می تواند در زمینه کار ، هنر و تخصص او در آینده باشد.
هشدارها
- هیجانات پسرتان را تحریک نکنید. برای انجام هر کاری و ارائه هر راهنمایی، خونسردی خود را حفظ کنید و با ابراز هیجانات منفی و رفتارهای پرخاشگرانه، نوجوان تان را تحریک نکنید. مثلاً اگر در موقعیتی حق پسرتان ضایع شده و او بدرستی نتوانسته از حق خود دفاع کند با بکار بردن واژه های آمیخته با تحقیر و توهین او را هیجان زده نکنید چون امکان دارد برای اصلاح تصویر خود نزد شما و اطرافیان دست به اقدامی غیرمنطقی بزند.
- هیچ چیز را به پسرتان تحمیل نکنید. حضور در مجالس و مراسم های اجتماعی برای بلوغ اجتماعی نوجوانان بسیار موثر است اما در صورتی که می بینید او علاقه ای برای حضور در این جلسات و نشستها ندارد، اصرار بی مورد نکنید در عوض سعی کنید برای اجتماعی نرستون وی، فعالیت های اجتماعی مورد علاقه او را شناسایی و برای آن برنامه ریزی کنید.
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 22-05-1394, 21:45 بازدیدها : 803
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .