ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت
» » » افسردگی درشادترین روزهای عمر

افسردگی درشادترین روزهای عمر

افسردگی در نوجوانان گاهی به صورت غم، اندوه ، تحریک پذیری .. بروز می کند که می تواند احساسات گذرای دوران نوجوانی باشد. درصورت ادامه یافتن این احساسات باید به تشخیص علل افسردگی و درمان روانی- تربیت- اجتماعی آن بپردازید.
گاهی نوجوان احساس اندوه، غمگینی، تحریک پذیری یا احساس بیهودگی می کند، این گونه احساسات موقتی و گذر هستند. زیرا اکثر نوجوانان افت و خیزهای خلقی زیادی نشان می دهند. معمولا غمگین بودن آنها طولانی مدت نیست و در طی چند روز این حالت برطرف می شود.
 
حالتهای خلقی گذرا به دلیل تغییرات هورمونی و آگاهی یافتن از خود است. همچنین حساسیت نوجوان نسبت به خود، افکار و اعمالش، نامتناسب شدن اندامها و کشف هویت موجب بوجود آمدن احساسهای منفی و گاهی متفاوتی در اومی شود. زمانیکه  نوجوان نتواند در تمام وظایف و نقشهای خود موفق عمل کند، احساس ناخوشایندی به او دست می دهد.
 
 
علاوه بر موارد بالا افسردگی نوجوان می تواند به دلایل زیر نیز مرتبط باشد:
ضعف مهارتهای اجتماعی، اضطراب اجتماعی، عدم مشارکت در فعالیتهای خوشایند و شادی آور، مشکلات تحصیلی، مشکلات بین فردی از جمله با خانواده ، همسالان و مدرسه است.
نشانه های افسردگی در نوجوان به صورت زیر است:
**خلق افسرده
**کاهش محسوس در علاقه یا خوشی ( تقریبا در تمام فعالیتها )
**افزایش یا کاهش اشتها یا وزن
** بی خوابی یا پرخوابی
**کم انرژی بودن، خستگی و انگیزه پایین برای انجام فعالیتها
**احساس بی ارزشی، حقارت یا احساس گناه شدید
**کاهش توانایی تفکر یا تمرکز
زمانیکه این نشانه ها برای چند هفته ادامه داشته باشد لازم است به تشخیص دلایل غمگینی نوجوان بپردازید. به تغییر و تحولاتی که در زندگی او اتفاق افتاده است، توجه کنید. به او کمک کنید تا شناخت روشن تری درباره وضعیت زندگی و خودش بدست آورد.
نوجوان تمام فعالیتهای روزانه خود را یاد داشت کند. فعالیتهای موفقیت آمیز خود را مورد تشویق قرار دهد تا خودباوری و اعتماد به نفس در نوجوان افزایش یابد
علاوه براین والدین در این گونه موارد می توانند با فعالیتهای زیر کمک بیشتری به او کنند:
والدین روابط عاطفی خود را با نوجوان مستحکم کنند: افسردگی در خانواده ی بروز می کند که نوجوان احساس طرد شدگی می کند و از یک رابطه نزدیک با والدین خود، محروم است. برطرف کردن این احساس و برقراری ارتباط صمیمی با نوجوان در رفع افسردگی او موثر است. با او صحبت کنیم و نشان دهیم که به حرف های او به خوبی گوش می دهیم و مورد حمایت ماست. یعنی ارتباط دوستانه، گفتگوهای عاطفی و همدلی با او موجب برطرف شدن افسردگی نوجوان می شود.
انجام فعالیتهای مورد علاقه: برنامه ریزی و انجام فعالتیها خوشایند و شادی آور روحیه نشاط را در نوجوان پرورش می دهد. مانند ورزش کردن، استفاده از کلاسهای فوق برنامه، تفریحات و فعالیتهای دسته جمعی با خانواده و... است. بعنوان مثال ورزش با بهتر کردن شکل ظاهری تاثیر خوبی بر روی بدن نوجوان دارد و موجب تقویت احساس کفایت و لیاقت او می شود.
تقویت مهارتهای اجتماعی:  زمانیکه همسالان و دیگران نیازهای نوجوان را برآورده نمی کنند، واکنش معمول او گوشه گیری، عصبانیت و ... است. در این شرایط  لازم است دلایل و علت آنرا بررسی کنید. گاهی حتی بهتر است نوجوان، خودش چیزی را که از دیگران می خواهد ابتدا به آنها بدهد و به طور مستقیم و جراتمندانه خواسته خود را مطرح کند. تا با همسالان رابطه بهتری برقرار کند.
برطرف کردن مشکلات تحصیلی: نمره های پایین در درسها، بی علاقگی به مدرسه، طرد شدن از طرف دوستان، عدم اعتماد به نفس نوجوان عوامل اصلی افت تحصیلی است. رفع مشکلات تحصیلی، ایجاد فرصتهای مناسب برای شناسایی توانایی ها و رغبتهای دانش آموز، ایجاد رابطه حسنه با معلم و اولیای مدرسه در درمان این مشکل موثر است.
مشخص کردن موفقیتها در طول روز: نوجوان تمام فعالیتهای روزانه خود را یاد داشت کند. فعالیتهای موفقیت آمیز خود را مورد تشویق قرار دهد  تا خودباوری و اعتماد به نفس در نوجوان افزایش یابد.
ارتباط خود را با خدا محکم تر کند: ارتباط با خدا و دعا کردن به نوجوان این اطمینان را می دهد که در این دنیا تنها نیست و کسی یاور و پشتیبان اوست. البته لازم است والدین خود نیز الگوی مناسبی در این زمینه باشند.

توسط : مشاورفا  در تاریخ : 23-05-1394, 22:50   بازدیدها : 1004   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .