ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت
» » » همیشه گوشی به دست‌ها

همیشه گوشی به دست‌ها


صحبت کردن با تلفن، بخشی از تفریحات یک نوجوان محسوب می شود. اگر فرزند شما تمایلی به استفاده از تلفن ندارد، او یک استثناست زیرا نوجوانان به طور معمول با استفاده از تلفن علاقه وافری دارند.
فعالیت های عمده ای که بیشترین سهم را در زندگی نوجوانان دارند عبارتند از:
* تمایل به گذراندن وقت به تنهایی در اتاق
*بیرون رفتن با دوستان
*استفاده کردن از تلفن
 
مشکلاتی که در برخی خانواده ها به دلیل وجود تلفن روی می دهد از این موارد ناشی می شود:
اول، فرزند شما به دلیل استفاده کردن افراطی از تلفن، فرصتی برای انجام تکالیف مدرسه یا خانه ندارد، لذا مشاجره شما با فرزندتان به سبب انجام نشدن وظایف او آغاز می شود.
دوم، فرزند شما ممکن است آن قدر غرق صحبت با تلفن باشد که به اطراف خود توجه نکند. تصور کنید شما به مدت دوساعت مشغول مرتب کردن خانه بوده اید و فرزندتان در این مدت مشغول صحبت با تلفن بوده، بدون آن که بیندیشد آیا شما به کمک او احتیاج دارید یا خیر؟
سوم، فرزند شما به طور دائم از تلفن استفاده می کند لذا، عملا شما و دیگران قادر به استفاده از تلفن نیستید. وقتی دوست خود را ملاقات می کنید او به شما می گوید" هر بار شماره شما را گرفتم، اشغال بوده است، با تو نمی شود تماس گرفت".
این مشکلات به دلیل نداشتن برنامه ریزی و نظم در استفاده اعضای خانواده از تلفن ایجاد می شود لذا برای برطرف ساختن آن،مقرراتی وضع کنید و در اجرای آنها جدیت داشته باشید.
 
تعیین مقررات و مجازات ها
فرزند شما از طریق استفاده از تلفن، روحیه اجتماعی خود را تقویت می کند و یاد می گیرد که چگونه با دیگران ارتباط برقرار کرده و دوست یابی کند. ولی اگر ضوابطی تعیین نشود، مشکلاتی بروز خواهد کرد.اگر فرزند شما اجازه دارد از تلفن استفاده کند این بدان معنی نیست که تلفن باید همیشه در اختیار او باشد، یا در صورت داشتن گواهینامه رانندگی نمی تواند به طور تمام وقت از ماشین شما استفاده کند. علاقه فرزند شما به استفاده از تلفن، عامل مناسبی است که می تواند برای تغییر رفتار و تقویت احساس مسئولیت در فرزندتان مورد استفاده قرار گیرد. شما می توانید با تعیین ضوابط و مجازات ها می توانید این رفتار فرزند خود را کنترل کنید.  برای توضیح بیشتر مطلب چند مثال می زنیم.
اگر فرزند شما خط تلفنی مستقلی برای خود داشته باشد، باید خود هزینه آن را پرداخت کند. او از طریق انجام کارهای خانه و همکاری با اعضای خانواده می تواند هزینه پرداخت قبض تلفن را به دست آورد
از نتایج طبیعی کمک بگیرید
"خواهش می کنم با من همکاری داشته باش و خواهرت را عصبانی نکن، من با تو همکاری کرده ام و اجازه داده ام از تلفن استفاده کنی، سعی کن این همکاری متقابل استمرار پیدا کند، روزی که با من همکاری نکنی، در آن روز اجازه استفاده از تلفن را نخواهی داشت".
اگر فرزند شما خط تلفنی مستقلی برای خود داشته باشد، باید خود هزینه آن را پرداخت کند. او از طریق انجام کارهای خانه و همکاری با اعضای خانواده می تواند هزینه پرداخت قبض تلفن را به دست آورد. اگر او هزینه تلفن را نپردازد، خط تلفن از سوی شرکت مخابرات قطع خواهد شد. اگر فرزند شما به دلیل انجام ندادن تکالیف درسی و بی توجهی در کلاس دچار افت تحصیلی شده است به او بگوئید:"کار تو مدرسه رفتن و درس خواندن است، اگر وظیفه ات را به درستی انجام دهی می توانی از تلفن استفاده کنی در غیر این صورت مجاز با استفاده از تلفن نیستی".
سپس وضعیت درسی وی را به طور هفتگی بررسی کنید تا بتوانید هر نوع تغییر تدریجی در رفتار او را مشاهده کنید.
 
قانون مادربزرگ هم مناسب است
"وقتی تکلیف های مدرسه ات را انجام دادی می توانی از تلفن استفاده کنی". اگر فرزند شما در درسی ضعیف است به جای این که بر سر او داد بزنید و دائما شکایت کنید، به کمکش بشتابید تا هرشب به مطالعه آن درس بپردازد. به او بگوئید:"هر شب که تکلیف ریاضی ات را انجام داده و به من نشان بدهی، می توانی از تلفن استفاده کنی در غیر این صورت اجازه استفاده از تلفن در آن شب را نخواهی داشت".
"پس از بازگشت از مدرسه به خانه،چهار نوع کار را باید انجام دهی و برای انجام هر کار، 15 دقیقه می توانی از تلفن استفاده کنی لذا، حق استفاده از تلفن به مدت 15 دقیقه، یک ساعت یا هیچ، بستگی به انتخاب خودت دارد".
 
همان گونه که ملاحضه کردید، شما می توانید از تلفن به عنوان وسیله ای برای تشویق فرزندتان به تغییر رفتار استفاده کنید.

توسط : مشاورفا  در تاریخ : 23-05-1394, 19:29   بازدیدها : 715   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .