باور نادرست درباره بلوغهنوز عموم مردم تصورات و استنباطهای نادرستی از بلوغ در ذهن خود دارند که نمونههایی از این نوع پندارها به این شرح است:
1) به اعتقاد بیشتر مردم، مرحله بلوغ، دورهای خطرناک از رشد طبیعی انسان است، حال آنکه چنین نیست و باید این دوره از رشد را با صبر و حوصله پذیرفت. اگر باورمان بر خطرناک بودن آن باشد آن را غیر قابل کنترل فرض نموده و استرس بیشتری را برای ما و نوجوانمان خواهد داشت حال آنکه کافی است بپذیریم تنها مراقبت و آگاهی خود را از این دوران بالا ببریم .
2) اعتقاد بر این است که در دوره بلوغ، نوجوان دچار عصبانیت و پرخاشگری میشود و برای رفع آن باید خشونت به خرج داد تا خشم نوجوان در مقابل خشونت، کنترل و کاهش یابد. در صورتی که والدین باید نوجوان خود را به عنوان یک دوست صمیمی بپذیرند و سعی کنند وی را یاری دهند که بر خشم و عصبانیت طبیعی خود در این دوره فایق آید. مهارت آموزی می تواند توسط والدین صمیمی صورت گیرد نه والدین پرخاشجو و سالار . نوجوانی که در محیط خانواده احساس پذیرش و احترام کند خشم خود را بهتر کنترل می کند .
3) از زمانهای پیش، اعتقاد براین بوده که به هنگام بلوغ، شخصیت فرد عوض میشود اما این تصور، اشتباه است و هیچگاه شخصیت عوض نمیشود بلکه باید این دوره حساس از رشد را مرحله تکامل شخصیت دانست، مرحلهای که در آن نوجوان در تلاش مداوم است تا به ثبات و هماهنگی شخصیت خود دست یابد.
4) گفته میشود، در مناطقی که دارای آب و هوای گرم هستند، مرحله بلوغ زودتر آغاز میشود. در صورتی که بررسیهای دقیق علمی، صحت این گفته را به شکل قطعی تایید نمیکند. چگونگی تغذیه، بهداشت فردی، بهداشت روانی و میزان آرامش در خانواده و مسایل ژنتیک در پیدایش و ظهور بلوغ موثرند ولی اینکه در مناطق گرمسیر افراد زودتر به استقبال بلوغ میروند، قابل قبول نیست.
5) اعتقاد گروهی بر این است که حرکتهای ورزشی پرتحرک برای نوجوانان زیانآور است اما شواهد اندکی وجود دارد که صحت این امر را ثابت کند. باید توجه داشت نوجوانی که در حال رشد است، همانگونه که به تغذیه و استراحت کافی نیاز دارد، به ورزش نیز نیازمند است. ولی برای انتخاب نوع و چگونگی حرکات ورزشی باید وضعیت روانی و جسمانی نوجوان را در نظر گرفت. در این صورت است که نوجوان بدون نگرانی میتواند ورزش مورد علاقه خود را انتخاب کند.
6) گروهی از مردم عقیده دارند که در هر زمان، چگونگی بروز آثار و علایم بلوغ در نوجوانان متفاوت است، اما این عقیده صحیح نیست. نکته مهم این است که نوجوان با توجه به مسایل تربیتی و طرز تفکر و نگرش، همانند گذشتگان بوده و ظهور علایم بلوغ غیرقابل تغییر و در تمام اعصار یکسان است اما طریق بروز و ظهور علایم و نشانههای آن، به ویژگیهای سنتی و فرهنگی جامعه بستگی دارد.
اگر باورمان بر خطرناک بودن ان باشد آن را غیر قابل کنترل فرض نموده و استرس بیشتری را برای ما و نوجوانمان خواهد داشت حال آنکه کافی است بپذیریم تنها مراقبت و آگاهی خود را از این دوران بالا ببریم .
7) ظهور علایم جنسی در نوجوان دلیل برآن نیست که او قدرت تولید مثل نیز یافته است. فرزند خود را با چنین تحلیلهایی به سمت ازدواج زودرس سوق ندهید. نباید تصور کرد که به محض مشاهده اولین تظاهرات جنسی، نوجوان برای تولید مثل آمادگی دارد. برخی معتقدند که در هنگام بلوغ، نوجوان برای ازدواج و تشکیل خانواده از لحاظ نیروی عقلانی و اعمال هوش ضعیف است، در صورتی که آمادگی دارد اما باید توجه داشت که بلوغ روانی نیز در این امر اهمیت دارد. بسیاری از افراد از نظر نیروی جسمانی و جنسی دارای رشد لازم به منظور انجام وظایف زناشویی هستند، اما از نظر عاطفی و روانی برای پذیرش مسوولیتهای اجتماعی، آمادگی کافی ندارند.
8) تصور اشتباه دیگر این است که عدهای معتقدند نوجوانی که از نظر جسمانی سریع رشد میکند، نسبت به همسالان خود از اندامی قویتر برخوردار است. پژوهشهای علمی چنین ارتباطی را بیاساس میدانند.
9) سالهای نوجوانی که تقریبا با بلوغ آغاز میشود حساسترین دوران زندگی به حساب میآید. دورانی که به دوران اضطراب و تنش معروف است و شخصیت پایهریزی شده دوران کودک، بهتر و آشکارتر شکل میگیرد و بروز میکند. اما این اضطراب فراگیر نیست و بهتر است ما به عنوان پدر ومادر آن را گسترده تر نکنیم بسیارند نوجوانانی که از آرامش نسبی برخوردارند اما با هیاهوهای غیر ضروری در مورد این دوره تشویش پیدا می کنند .
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 25-05-1394, 00:59 بازدیدها : 922
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .