مذاکراتی بارویکرد برد-بردزوجین عاشق همواره تلاش می کنند تا از طغیان خشم در برابر هم خودداری کنند و از روش...
مشاجره و بگومگو میان تمامی زوجین وجود دارد. زوجینی که دعوا نمی کنند. بیشتر مورد نگرانی درمانگران هستند. در حقیقت این دست زوجین (مطابق با بررسی های بالینی و روان شناختی) آمار طلاق شان بیشتر از آنهایی است که با هم مشاجره می کنند. اما زوجینی که اهل مشاجره هستند باید این سه قانون را حتماً رعایت کنند تا بگومگوی آنها تبدیل به یک تنش و درگیری تمام عیار نشود.
1- اطمینان کسب می کنند خشم و غضب و نیز انتقادات دو نفر از هم، از حد خود نگذرد. عصبانیت و انتقاد به طغیان خشم، منجر می شود یعنی یک فوران استرس و فشار عصبی که در آن ضربان قلب بالا می رود، فشار خون اوج می گیرد و میزان ترشح آدرنالین افزایش می یابد. در کل تمام بدن گرفتار وحشت، گیج شدگی و سپس فوران خشم می شود.
طغیان خشم محرک دعوا و تنش است. در مطالعات تجربی کنترل تعارض و کشمکش، (حتی زمانی که از زوجین خواسته می شود) برای مردان بسیار دشوار و گاه غیرممکن است در حالیکه زن ها قادرند خشم و عصبانیت خود را کنترل کنند. به زبان زیست شناسی، مردها آماده واکنش سریع و طولانی مدت هستند. ولی این مساله برای زنان با این شدت رخ نمی دهد. برای مثال یک انتقاد ساده می تواند آتش خشم یک مرد را شعله ورکند در حالیکه طغیان خشم در زنان در اثر اتفاقات و رویدادهای خیلی جدی تر مانند تحقیر کردن، بدنام شدن و... روی می دهد.
زوج های عاشق هم همواره تلاش می کنند تا از طغیان خشم در برابر هم خودداری کنند و لذا روش گفتگوی مثبت با یکدیگر را انتخاب می کنند. این زوجین سطح عصبانیت را همواره در درجه پایین کنترل می کنند و آموخته اند که از عباراتی با ملایمت استفاده کنند و از توهین و تحقیر یکدیگر خودداری می کنند. همچنین این دست زوجین روش کنترل خشم و عصبانیت را هم به خوبی آموخته اند (استفاده از روش های آرام سازی ، تمرینات تنفسی، استراحت کردن، بذله گویی و...).
در حالت کلی زوجین سالم، بگومگو می کنند اما مشاجرات آنها از کنترل خارج نمی شود و با یک پایان خوش تمام می شود. بطوری که دوباره به سوی هم باز می گردند و باز هم دوستدار یکدیگر هستند
2- عدم توافق ها را می پذیرند. زوجین شاد و با ارتباطات سالم، عدم توافق ها، گفتگو کردن محترمانه درباره تفاوت ها و خود کنترلی را به خوبی آموخته اند. آنها به یکدیگر نشان می دهند که دیدگاه یکدیگر را درک کرده و در نهایت هر دوشان یک هدف و خواسته را دنبال می کنند. در یک کلام میان این دست زوجین نوعی احساس مشارکت و عشق متقابل برقرار است. اگر احساس کنند که به حرف هایشان گوش داده می شود و مورد درک متقابل قرار می گیرند در خیلی از مواقع حاضرند از یک موضوع دست کشیده و کوتاه بیایند و مجدداً روابط دوستانه شان با همسر را از سر بگیرند. این زوجین هیچ گاه دنبال احقاق حق خود نبوده و یا فتن مقصر برای آنها معنایی ندارد.
3- مشاجرات شان را با روش برد- برد خاتمه می دهند. راه های مختلفی وجود دارد که بتوانید یک مشاجره را با عباراتی مثبت به پایان رساند. در حالت کلی زوجین سالم، بگومگو می کنند اما مشاجرات آنها از کنترل خارج نمی شود و با یک پایان خوش تمام می شود. بطوری که دوباره به سوی هم باز می گردند و باز هم دوستدار یکدیگر هستند.
4- هر چیزی که باعث می شود خشم شان فروکش کند و مجدداً به میز مذاکره باز گردند را به خاطر سپرده و تمرین می کنند. در میانه یک عدم توافق، وقت تنفس می گیرند و خود را آرام می کنند و بر روی نقطه نظرات طرف مقابل متمرکز می شوند. صادقانه از خودشان می پرسند: آیا لازم است که از همسرم عذرخواهی کنم؟
شما خواننده محترم برای حصول به موفقیت در زندگی مشترک، باید سعی کنید زمانی که مشاجره می کنید از خودتان بپرسید: کدام یک مهم تر است: حق به جانب تان باشد یا با هم نزدیک و صمیمی باشید؟ و اگر همسرتان گرفتار طوفان خشم شد تمرین کنید که بذله گویی کنید و فضایی جدید را برای او مهیا کنید تا بتوانید مجدداً آرامش را به فضای خانه باز گردانید.
چند نکته
- دعوا و مشاجره به هیچ عنوان به معنای گفتگو و مباحثه نیست. سعی کنید تفاوت این دو را درک کنید.
- با گوشه و کنایه حرف زدن و جک گفتن و تمسخر یکدیگر حتی به صورت گاهگاهی، نوعی دشمنی و خصومت تلقی می شود. زیرا این معنی را می دهد که طرف مقابل تان (همسرتان) را جدی نمی گیرید.
- به طور منظم تفریح و سرگرمی با همسرتان داشته باشید. مثلاً پیاده روی و صحبت کردن هر روز و یا حتی هفتگی، برای ایجاد نشاط در زندگی زوجین ضرورت دارد.
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 27-05-1394, 13:27 بازدیدها : 603
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .