ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت

یک زندگی ملس

تفاوت ها و اختلاف سلیقه ها مولفه ای جدایی ناپذیر از هر رابطه عاشقانه و صمیمانه است.

دعوا نمک زندگی است، اما گاهی این نمک چنان به شوری می زند که دیگر نمی توان حتی جرعه ای از آن را مزمزه  کرد.
تفاوت ها و اختلاف سلیقه ها مولفه ای جدایی ناپذیر از هر رابطه عاشقانه و صمیمانه است.
اغلب نزاع های زوجین، از هیچ و پوچ شروع شده، اندک اندک جمع می شوند و روزی بر سر موضوع بی اساس و شاید بسیار مضحکی به طور مشخص بروز می یابند و آشکار می شوند. اختلافات جزیی بزرگ نمایی شده، مبدل به میدان جنگی می شوند که  هر یک از طرفین درصدد دفاع بر می آیند و به قصد پیروزی اعمال قدرت می کنند. گاهی نیز اختلافات چنان پررنگ می شوند که راه دوستی و آشتی را می بندند و سردی عواطف و دوری دل ها را سبب می شوند.
 
لحن های محبت آمیز، تند و زننده می شود، شیرینی کلام با توهین و تهمت تلخ می شود، اعتماد جای خود را به بی اعتمادی می دهد و نگاه های گرم سرد شده و با بی محلی معنا می شوند و....
در این رابطه به خشونت کشیده شده، بنیان ارتباط صدمه می بیند و تعارض هایی بین همسران ایجاد می شود که فقط با کشمکش و نزاع معنا می شوند؛ مشاجراتی که گاه خانمان برانداز هستند!
 
حل و فصل اختلافات، اصولی دارد که زوجین با استفاده از آنها می توانند به درستی با تعارضات زندگی مشترک شان مواجه شوند، این اصول تحت عنوان "اصول دعوای سازنده" مطرح است که در ادامه یادداشت به آنها اشاره می کنیم:
حفظ احترام کنید
رعایت احترام و حفظ آن ، یکی از اصول دعوای سازنده است، یادتان باشد این اصل را در اولویت اول دعواهایتان قرار دهید. هرقدر هم برآشفته و عصبی باشید و هر اندازه حرف های ناگفته در دلتان تلنبار شده باشد، هرگز هتک حرمت نکنید. رفتارهای توهین آمیز و یا زخم های کلام بسان نیشتری می مانند که اگر بر قلب همسرتان فرود آیند، ممکن است برای همیشه باعث تکدر خاطر همسرتان شوند و حتی سالیان سال هم التیام نیابند. لاجرم، کهنه دردهای برجا مانده، در هر بار مشاجره ، دوباره چرکین شده و سرباز می کنند، کهنه چرک هایی که آتش بیار معرکه حال حاضرتان می شوند.
 
به حریم خصوصی خود توجه کنید
مختصر دعوایتان را در بوق و کرنا نکنید، ضرورتی ندارد همه شهر خبردار شوند.  برخی از زوجین، بسان خبرگزاری ها خود را موظف می دانند که خانواده ها، دوستان و آشنایانشان را از چند و چون اوضاع و احوال زندگی شان مطلع کنند. اختلاف های،هرچند جزیی و کوچک ، خود را بازگو می کنند  و از همه و همه کس می خواهند تا اوضاع وخیمتر نشده، راه حلی پیش رویشان بگذارند. گاهی این مشاوره گرفتن های ناآگاهانه زوجین ، توسط برخی از افراد، که ممکن است ذی نفع هم باشند، مغرضانه می شود و ره به ناکجا آبادی می برد که یقیقنا ترکستان است. بنابر آنچه گفته شد  حفظ حریم خصوصی، دومین اصل طلایی است که زوجین موظفند در دعواهای شخصی خود، آن را رعایت کنند.
نکته: کودکان، افراد همیشه حاضر در منظومه خانوادگی هستند و شاهد بسیاری از وقایع ریز و درشت درون خانواده. زوجین باید متوجه این امر بوده و سعی کنند به طور پنهانی  و به دور از چشم کودکان بحث و جدل کنند. یادتان باشد بچه ها هرگز نباید از اختلافات شما باخبر شوند.
هرگز ناشیانه برخورد نکنید؛ حمله به شخصیت همسر، موجب دلسردی و کم رنگ شدن عشق و صمیمیت عاطفی می شود و موجبات لجبازی را فراهم می کند برای پرهیز از این حالت، بهتر است توجه خود را  به هر آنچه که منجر به رنجش و مشکل شده، جلب کنید
نبش قبر نکنید
پرداختن به مشکلات حالا و اکنون، سومین اصل طلایی در مدیریت نزاع های زناشویی است.   برخی از زوجین، دعوای امروزشان را همچون فرصتی تصور می کنند که به موجب آن می توانند دلخوری های قبلی شان را هم مطرح کرده و دق ودلی های چند هفته، ماه، سال پیش را بر سرهمسرشان خالی کنند، صرفا به این گمان که  شاید خشم شان فروکش کند و آرامش بیابند.
مثلا، ممکن است زوجی در مورد دخل و خرج خانه به مشکل برخورده باشند اما در حین بحث راجع به آن، بی احترامی به مادر یکی از طرفین نیز مطرح شود ... در حالی که عنوان آن، در این مرحله لزومی نداشته است.
حاشیه پردازی را کنار بگذارید و نبش قبر اختلافات گذشته نکنید. با زنده کردن ناراحتی های پیشین، شما نه تنها با مغلطه ای از مشکلات مواجه خواهید شد بلکه  سرنخ یکی از مشکلات تان را در کلافی از اختلافات کهنه تان گم خواهید کرد، در نتیجه نهایتا  سردرگم شده و برای رفع کدورت تان نیز هیچ کاری نمی توانید انجام دهید.
بهتر است به موضوع اختلاف امروزتان متمرکز شوید،جوانب آن را به مذاکره بنشینید و بکاوید و راه حلی برای آن بیابید. سعی کنید  به حاشیه ها نپردازید، مشکلات حل نشده پیشین خود را کنار بگذارید و در فرصت مغتنمی دیگر، راجع به آنها با همسرتان به گفتگو بنشینید.
 
هیجانات خود را کنترل کنید
رفتار همسرتان باعث ناراحتی تان شده است، به قدری خشمگین هستید که می خواهید هر چه زودتر و به هر طریق ممکنی آتش دورنتان را خاموش کنید، اما اصل مدیریت هیجانات می گوید: دست نگه دارید، این کارتان پایان خوشی ندارد! به جای عکس العمل های سریع ،تکانشی و احساسی، بهتر است اندکی صبر کنید و با نوشیدن لیوان آب سردی بر خودتان و شرایط روحی تان مسلط شوید تا سپس بتوانید هیجان سرکش تان را رام کنید و عقل تان را فعال.  آن وقت با آرامش خاطر می توانید راجع به مشکل تان تفکر کنید و به طور منطقی راه حلی برای آن بیابید. راه حلی که قطعا از بروز مجدد مشکل ممانعت خواهد کرد.

به مشکل حمله کنید
گاهی خشونت،کینه و حس تلافی بر رفتار عاقلانه وعاشقانه فی مابین همسران چنان چیره می شود که فرد برای لحظه ای بدون توجه به عواقب رفتار و گفتار؛چشم ها را می بندد و دهان می گشاید، می گوید آنچه را که نباید بگوید و انجام می دهد آنچه را که نباید انجام دهد! برخی از زوجین به جای مورد هدف قرار دادن مشکل، شخصیت همسرشان و یا گاها خانواده همسرشان را زیر سوال می برند و... غافل از آن که با این رفتار نه تنها مشکل لاینحل باقی می ماند بلکه شرایط از آنچه که هست، بدتر نیز می شود. مثلا، شخصی متوجه  می شود همسرش از زیر بار مسئولیتی شانه خالی کرده است، عصبانیت لحظه ای چنان  عنان صبرش را می گسلد که  بلافاصله شروع به تنبیه و تخطئه همسر می کند بی عرضه و وظیفه نشناسش می خواند و...
هرگز ناشیانه برخورد نکنید؛ حمله به شخصیت همسر، موجب دلسردی و کم رنگ شدن عشق و صمیمیت عاطفی می شود و موجبات لجبازی را فراهم می کند برای پرهیز از این حالت، بهتر است توجه خود را  به هر آنچه که منجر به رنجش و مشکل شده، جلب کنید  و جستجوی راهکارهایی برای  حل آن مشکل را، هدف اصلی تان قرار دهید. 
 
به دنبال مقصر نگردید
برخی از زوجین نگاه همیشه حق به جانبی نسبت به خود دارند و گمان می کنند که همسرشان  همیشه تقصیرکار است و مسبب همه مشکلات. دیدگاه یک جانبه باعث می شود فرد خود را مبرا از علت هر چیز بداند و دیگری را همیشه متهم ببیند؛ این درحالی است که در دعواهای زناشویی چون دیگر جدال ها، همیشه یک طرف مقصر و گناهکار نیست. پذیرش اشتباه اصل دیگری از اصول نزاع صحیح است  که بسیار مورد تاکید قرار می گیرد. در این اصل، باید بپذیرید که شما و همسرتان هر دو می توانید اشتباه کنید و در مشکلات بوجود آمده نیز،هر یک به گونه ای نقش داشته اید. پس سعی نکنید با گرفتن قیافه ای حق به جانب و  صغری و کبری چیدن از مسئولیت اشتباهات خود فرار کنید. صحبت های یکدیگر را برای اصلاح موضوع پیش آمده بشنوید نه به خاطر به کرسی نشاندن حرف و یا بی گناه جلوه دادن خود.
 
به تفاوت ها بیندیشید
مردان مریخی و زنان ونوسی از دو کره  متفاوت هستند که با شیوه های  مختلف با مشکلات مواجهه می شوند  و  حل مسئله می کنند. از سوی دیگر، ویژگی های شخصیتی ، شیوه های تربیتی، اصول خانوادگی و فرهنگی نیز می تواند در این تفاوت ها نقش بسزایی داشته باشد. در اصل تفاوت ها، به این مهم اشاره می شود و به زوجین توصیه می شود که به هنگام بروز اختلاف، نگاه ویژه ای به تفاوت ها داشته باشند و مشکل را از آن منظر نیز رصد کنند. بهتر است شناخت عمیقی از شخصیت همسرتان، علایق و خواسته ها و فرهنگ پرورش یافته اش داشته باشید، گاهی کدورت ها ناشی از تعریف های متفاوت از رفتارهاست، رفتاری  ممکن است از نگاه یکی موجه ترین باشد اما  همان رفتار از نگاه دیگری ناموجه.
توسط : مشاورفا  در تاریخ : 28-05-1394, 14:57   بازدیدها : 815   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .