عاشقانه وسط دعوابه طور قطع، هر ازدواجی با لحظاتی پرتنش که ممکن است به مشاجره ختم شود روبرو خواهد شد. اگر با این رویداد طبیعی زندگی زناشویی به درستی برخورد نشود ممکن است ختم به.............
ارتباط ویژگی اساسی زندگی انسانی است. احساس رضایت و لذت از زندگی در بسیاری از مواقع حاصل قرار داشتن در محیطی است که ارتباط سالمی وجود دارد. هم چنین بسیاری از رنجش های انسان ها از افراد نزدیک خود، به ارتباط ناسالم و رنج آور آنها مربوط است. به نظر می رسد یک رابطه هر قدر نزدیک تر و صمیمانه تر باشد بیشتر مستعد بروز اختلاف و تعارض خواهد بود.
زندگی زناشویی و رابطه زن و شوهری نیز به نظر نزدیک ترین و صمیمی ترین روابط به شمار می رود و لذا به همین دلیل است که در این شکل رابطه بیش از سایر رابطه ها شاهد بروز اختلافات جدی بوده که اگر به درستی مدیریت نشود می تواند منجر به مشکلات جدی تر گردد
واکنشی که زوجین پس از بروز یک تعارض و اختلاف نظر انجام می دهند و به زبان می آورند بیانگر آن است که آیا این کشمکش ادامه خواهد یافت و یا خاتمه می یابد؟
به طور قطع، هر ازدواجی با لحظاتی پرتنش که ممکن است به مشاجره ختم شود روبرو خواهد شد. اگر با این رویداد طبیعی زندگی زناشویی به درستی برخورد نشود ممکن است ختم به مشکلات جدی تر شود.
راهبردی که زوجین مشکلات و اختلافات شان را مدیریت می کنند مشخص می کند که آیا شرایط در حال بهتر شدن است و یا بغرنج تر شدن؟
به طور قطع با پررنگ تر شدن نقش مشاور و روان شناس در زندگی مردم این دوران، تکنیک ها و منابع حرفه ای متعددی وجود دارد که زوجین هنگام بروز مشکلات زناشویی می توانند از آنها استفاده کنند.
آگاهی از اینکه چطور و چه زمان باید از آنها استفاده کرد می تواند به مستحکم تر شدن پیوند زناشویی کمک کند:
**تجزیه و تحلیل دعوا: درباره این واقعیت که ارتباط زناشویی شما دچار مشکل شده است با همسرتان صحبت کنید. مسلما مشکلی به وجود آمده که در ارتباط شما با همسرتان تاثیر گذاشته و منجر به بروز اختلاف و دعوا شده است.
زوجینی که مدعی هستند هرگز با هم دعوا نداشته اند در حقیقت درحال انکار طبیعت و ذات واقعی ارتباط شان هستند چرا که آنها از مواجهه بی قید و شرط با احساساتشان می گریزند. اگر الگوی تکذیب (رد) و نادیده گرفتن مشکلات، تداوم یابد نه تنها مشکلات از بین نخواهد رفت بلکه قدرت و شدت خواهد یافت. پذیرش وجود یک مشکل در ارتباطات زناشویی، اولین قدم در حرکت به سوی حل آن مشکل است.
**روش حل مساله ای که زوجین به کار می برند می تواند در تشخیص "موفقیت در حل مسئله" ما را یاری دهد: الگوهای مختلفی از تعارض وجود دارد که افراد هنگام عدم توافق و مخالفت، از خود بروز می دهند. برخی از این الگوها مشکل را شدیدتر و بدتر خواهد کرد. درحالیکه برخی از الگوها به حل مشکل کمک می کنند مثلا الگوی "حل مساله گام به گام"یک روش خوب حل مشکل است که در آن زوجین حرف می زنند، گوش می دهند، مصالحه (توافق) می کنند و با حفظ آرامش بر روی مشکلشان کار می کنند تا به رضایت متقابل برسند.
متخصصین در امر مشاوره زناشویی معتقدند که از کلمات "همیشه" یا "هرگز" در صحبتهایی که می کنید، استفاده نکنید زیرا انسانها هیچگاه درگیر رفتارهای خاص و ویژه نیستند. شنونده هم باید بی حرف و بدون قطع کردن صحبت گوینده به دقت به حرفهایش گوش دهد
**هنگام بروز تنش و مشاجره، به جای حمله به همسرتان با کلمات تند، آرام بمانید (خونسرد باشید)، هیچ بحثی را با متلک گفتن (متهم کردن)، سرزنش کردن و یا داد و فریاد شروع نکنید زیرا این کار بلافاصله باعث می شود که طرف مقابل حالت تدافعی به خود گیرد و مقابله به مثل نماید. او هرگز زمانی را برای شنیدن صحبت های نسنجیده و بررسی نشده شما تخصیص نخواهد داد. متخصصین پیشنهاد می دهند که یک فرصت به خودتان دهید و نفسی بکشید، بگذارید طرف مقابل تان متوجه شود که شما برای احترام به او و خودتان آگاهانه تلاش می کنید که آرام باشید.
**هنگامی که در حال گفتن دلایل بروز مشکل به همسرتان هستید درباره آنچه که می گویید خوب فکر کنید و محتاط باشید، هنگام توصیف یک مشکل رفتاری از همسرتان، در زمینه کلماتی که به کار می برید بسیار دقیق باشید. متخصصین در امر مشاوره زناشویی معتقدند که از کلمات "همیشه" یا "هرگز" در صحبتهایی که می کنید، استفاده نکنید زیرا انسانها هیچگاه درگیر رفتارهای خاص و ویژه نیستند. شنونده هم باید بی حرف و بدون قطع کردن صحبت گوینده به دقت به حرفهایش گوش دهد.
**زوجین باید بر روی یک روش مصالحه، به منظور کاهش تنش های زندگی زناشویی شان توافق کنند. هر دو طرف دعوا باید مایل به مصالحه باشند. هیچ امیدی به حل این دست مشکلات نیست مگر آنکه هر دو طرف حاضر به کوتاه آمدن و صرفنظر کردن از برخی تمایلات خود باشند. ضمنا برای حل تعارض لازم است که به یکدیگر فرصت بیان احساسات و نظرات را بدهید.
یک تمرین پیشنهادی:
یک موضوع که منبعی برای دعواهای همیشگی تان است را انتخاب کنید و ببینید آیا هر یک از شما می داند برای کاهش دعوا در این موضوع چه کاری باید انجام دهد یا خیر؟
**کمک گرفتن از متخصصین: به کمک افراد زبده و ماهر در حوزه مشاوره زناشویی می توان به حل ناسازگاریهای زناشویی کمک کرد. گاهی علی رغم تلاش زیاد هر دو زوجین، آنها قادر به حل مشکل خود و تغییر رفتار مخربی که زندگی زناشویی شان را تهدید می کند نیستند. در چنین شرایطی بهره گیری از مشاوران و متخصصین یک گزینه خوب است. هر دو طرف باید با انتخاب یک متخصص موافق باشند و به طور فعالانه در جلسات درمان شرکت کنند و توصیه ها را پیگیری کنند.
مشاوران به زوجین کمک می کنند که متوجه شوند ارتباط آنها در چه جهتی در حال حرکت است. هدف از این مشاورها تشخیص تعارضات و دعواهاست. آنها به زوجین کمک می کنند که رابطه شان را از نو بسازند.
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 29-05-1394, 19:44 بازدیدها : 837
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .