مقرراتی برای مشاجرهاگر شما هم جزء آن گروه از زوجین می باشید که عدم مهارت و اختلاف سلیقه را علت و ریشه اصلی مشکلاتتان می دانید، بهتر است با ما همراه شوید ....
بخش عمدهای از مشاجرات و مشكلات در زندگی مشترك زوجها به دلیل داشتن اختلاف سلیقه، توقعات و انتظارات آنها از یكدیگر روی میدهد. این اختلاف سلیقهها در برخی موارد باعث مشاجرات میان آنها میشود كه گاه این مشاجرات روند نامطلوبی داشته و منجر به از هم پاشیدگی خانواده میشود.
درست است مشاجرات بین زن و مرد بهطور طبیعی اتفاق میافتد اما آنچه اهمیت زیادی دارد تداوم خانواده و روابط بین زن و مرد پس از مشاجره است. روانشناسان و مشاوران خانواده راهكارهای ارتباطی و مهارتهای مقابلهای متعددی را برای پایان دادن به مشاجرات خانوادگی عنوان میكنند.
توقعات دور از انتظار، سوء تفاهمها، قضاوتهای منفی، نگرانیهای بیدلیل، مقایسه اشتباه و همچنین مشكلات دیگری كه باعث كدورت و مشاجره میان زن و شوهر میشود باعث آشفتگی فضای خانواده شده و همچنین بسیاری از بحث و جدلها را در خانه به دنبال دارد.
این جدلها عمدتاً ناشی از شناخت نادرست زوجها از یكدیگر است زیرا معیارهای واقعی ازدواج زن و مرد برای برخورداری از یك زندگی مشترك مناسب با یكدیگر متفاوت است.
یک بررسی جدید نیزنشان میدهد که بر خلاف تصور رایج، میزان مشاجرات و جدلها در طول ازدواج به طور نسبی بدون تغییر میماند. لذا اختلافات و دعواها را به حال خود رها نکرده و سعی کنید همواره برای کسب تفاهم و هماهنگی بیشتر با هم تلاشی جدی و آگاهانه کنید.
این بررسی بر روی 1000 زوج در طول 20 سال انجام شده است. پژوهشگران در سال 1980 از 2033 فرد ازدواجکرده که حداکثر 55 سال داشتند درباره کیفیت ازدواج و روابطشان با همسرهایشان سوال کردند. همین زوجها پنج بار دیگر در طول 20 سال بعدی مورد پرسشهای مشابهی قرار گرفتند.
این بررسی 20 ساله نشان داد که تغییر چندانی در میزان اختلافات میان همسران در طول زمان رخ نمیدهد؛ البته کاهش بسیار اندکی در میزان اختلافات گزارششده در سالهای پایانی بررسی یافت شد که بیش از همه مربوط به زوجهای با اختلافات بالا بود. به هر حال میزان این تغییرات در طول زمان اندک بود.
اگر شما هم جزء آن گروه از زوجین می باشید که عدم مهارت و اختلاف سلیقه را علت و ریشه اصلی مشکلاتتان می دانید، بهتر است ادامه این یادداشت را از نظر بگذرانید. ما به شما پیشنهاد می کنیم بعد از این که در بحث و دعوایی ناخواسته با همسر خود قرار گرفتید، توصیههای ارائه شده در این مقاله را به کار بگیرید تا بتوانید سریعتر آشتی کرده و آرامش را دوباره به روابطتان بازگردانید.
توقعات دور از انتظار، سوء تفاهمها، قضاوتهای منفی، نگرانیهای بیدلیل، مقایسه اشتباه و همچنین مشكلات دیگری كه باعث كدورت و مشاجره میان زن و شوهر میشود باعث آشفتگی فضای خانواده می شود
رفتار غیرعادی و عجیب: این قضیه که شما بپذیرید، بحث و دعوا نیز بخشی از روابط شما با همسرتان را تشکیل میدهد، بسیار مهم است، اما دانستن راهی برای آشتی کردن شاید از اهمیت بیشتری برخوردار باشد.همه ما در زمان و مکانهای مختلف ممکن است رفتارهای متفاوتی از خود بروز دهیم، اما وقتی به نظر می رسد، بحث و دعوا جز اینکه باعث انزجار و لطمه دیدن احساس شده و به رابطه سالم صدمه وارد میکند، فایده دیگری ندارد لذا باید آن را متوقف کنیم.
اولین گام به سوی این هدف، این است که بفهمید واقعاً سر چه چیزی در حال بحث کردن با یکدیگر هستید و دیدگاه متضادتان را تعادل ببخشید، بعد از آن شما میتوانید تکنیکهای زیر را به کار ببندید؛ اجرای بعضی از این تکنیکها را باید خود به تنهایی بر عهده بگیرید و در بعضی دیگر، همکاری همسرتان نیز ضروری به نظر میرسد:
خودآگاه باشید: خودآگاهی و مسئولیتپذیری، اولین گام برای اجتناب از تضادها است، تقریباً غیرممکن است که شما بتوانید همسرتان را بدون تغییر رفتار خود تغییر دهید، اما اگر رفتار خودتان را تغییر دهید، در اکثر اوقات واکنش رفتاری او نیز متفاوت خواهد بود.
در مورد اینکه آیا شما تحت تأثیر عوامل دیگری قرار گرفتهاید یا خیر؟ فکر کنید، نیروی عوامل و شرایط خارجی به هیچ وجه تخمین زدنی نیست، آیا شما خستهاید؟ در مورد چیزی نگرانید؟ یا از موضوعی ناراحت هستید؟
همسر شما نمیتواند به شما القاء کند که چه احساسی داشته باشید. احساسات شما تحت نظارت و کنترل خود شما است؛ اگر عصبانی هستید بگویید "من عصبانیام به این علت که …” نه این که فقط بگویید "تو مرا عصبانی کردی "
احساسات خود را کنترل کنید: همسر شما نمیتواند به شما القاء کند که چه احساسی داشته باشید. احساسات شما تحت نظارت و کنترل خود شما است؛ اگر عصبانی هستید بگویید "من عصبانیام به این علت که …” نه این که فقط بگویید "تو مرا عصبانی کردی ".
صحبت کردن همسران
بهبودسازی روابط : داشتن ارتباطات مناسب برای برقراری آرامشی دوباره، بسیار حیاتی و مهم است، اغلب دعواهایی که مرتب تکرار میشوند، فقط به این دلیل است که یکی از همسران یا هر دوی آنها، احساس میکنند طرف مقابل حرف هایش را نمیشنود و یا به آن اعتنا نمیکند، تکنیکهای زیر ضمن اینکه، شانس مورد توجه قرار گرفتن شما را توسط همسرتان، افزایش میدهند، به شما نیز کمک میکنند به همسرتان نشان دهید؛ به او توجه دارید و به حرفهایش اهمیت میدهید.
گوش کنید: این مهمترین بخش برای داشتن ارتباطی خوب و مناسب است، به حرفهای همسر خود بدون حدس و گمان و قضاوت، گوش دهید.
کنکاش کنید: سۆالاتی بپرسید برای این که مطمئن شوید، منظور حرفهای همسر خود را به درستی فهمیدهاید.
توضیح دهید: این نوع دیگری از کنکاش است، برای اینکه در جهت درک دیدگاهتان، به همسر خود اطلاعات بیشتری بدهید، آماده باشید، توقع نداشته باشید که او ذهن شما را بخواند.
تأکید کنید: خود را به جای همسرتان قرار دهید؛ حدس بزنید که او چه احساسی دارد و بگذارید او بفهمد که شما به او توجه دارید، مثلاً بگویید «می دانم که الان چقدر ناراحت هستی؟»
به طور گویا بیان کنید و بگویید، منظورتان چیست و آنچه میگویید چه معنایی دارد، واضح و آشکار سخن بگویید و نکتهگویی کنید.
خشم خود را کنترل کنید: عصبانیت نیز نیرویی است که به ما کمک میکند تا بتوانیم به خواستههای خود برسیم، اما اگر عصبانیتتان به حدی است که از بحثی اصولی و عاقلانه جلوگیری میکند، سعی کنید بحث خود را متوقف کرده و از راهکارهای زیر استفاده کنید.
به صورتی مۆثر و ثمربخش بحث کنید: سعی کنید در هر مکان و هر زمانی این راهکار را به یاد داشته باشید. هر بحثی اگر نتیجهای داشته باشد که توسط همسران مورد توجه قرار گیرد، راهکاری است برای جلوگیری از وقوع بحثی مشابه.
نوبت حرف زدن را رعایت کنید:
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 30-05-1394, 11:04 بازدیدها : 824
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .