آموزش روشهای مخفی كاریارتباط ، نقش اساسی در موفقیت ازدواج دارد. بدون ارتباط صحیح، حل تعارض و كشمكشها مشكلساز میشوند اگر زوجین فاقد مهارتهای ارتباطی ضروری برای حل مشكلاتشان باشند، حتی كوچكترین مشكل نیز حل ناشدنی خواهد شد و تبدیل به موضوعی برای جنگ و جدل در کانون خانواده. ارتباطات به واسطه ی فرصت دادن به همسران برای مشاركت در نگرانیها و علایق، امیدها و آرزوهای یكدیگر، موجب رشد و شكوفا شدن روابط زوجین میشود. بدون سهیم شدن در این موارد زوجین رشد نخواهند كرد و تا حد امكان به یكدیگر نزدیك نخواهند شد. اگر یك یا هر دو همسر فاقد مهارتهای ارتباطی مؤثر باشند، این برای حل و فصل بحثهایشان مشكلساز میشود چرا كه زوجین قادر نیستند نقطه نظرات یكدیگر را درك كنند و همواره سعی می کنند با گردنکشی، داد و فریاد، سکوت و عقب نشینی، صحبت نکردن در مورد خواسته ها و نیازها و یا حتی قهرهای طولانی مدت اعتراض خود ر ا به دیگری نشان دهند.
این طرز برخورد نه تنها یک ازدواج را وارد بحران می کند بلکه از طرف دیگر اثرات سو و حتی غیر قابل جبرانی بر روی فرزندان خانواده خواهد گذاشت.
البته منظور این نیست که یک زندگی زناشویی همواره باید خوش و خرم بوده و هیچ تعارض و اختلاف نظری نداشته باشد تا فرزندان از امنیت عاطفی برخوردار شوند چرا که خانواده مهمترین و نخستین مرکز آموزش مهارتهای زندگی به فرزندان است. در این محیط است که فرزندان خانواده می اموزند که چگونه با مشکلات مواجه شوند، چه برخوردی داشته باشند و به طور کلی با فراز و نشیبهای زندگی مواجه می شوند بنابراین پنهان نگه داشتن همه مسایل از فرزندان منطقی نیست اما مقصود ما این است که این اختلاف نظرات و مشکلات زناشویی تبدیل به جنگ و دعوا و جدل دایمی نشود چرا که تحقیقات نشان داده است که جنگ و ستیز در برابر کودکان سبب کاهش اعتماد به نفس و اطمینان و حتی بی اعتمادی و بدگمانی نسبت به زندگی خانوادگی می شود.
اگر زوجین فاقد مهارتهای ارتباطی ضروری برای حل مشكلاتشان باشند، حتی كوچكترین مشكل نیز حل ناشدنی خواهد شد
اثرات مشاجرات خانوادگی و والدین در کودکان به شکل مشکلات خوابیدن، خشم و عصبانیت و کاهش امنیت عاطفی می گردد. گاهی اوقات کودکان به خاطر مشکلات و نزاعهای والدین شان خود را سرزنش می کنند.
در ادامه چگونگی پنهان کردن دعواهای زناشویی از کودکان شرح داده می شود:
** اگر حس می کنید که یک نزاع و مشاجره با همسرتان در حال شکل گرفتن است خود را از دید و دسترس او خارج کنید و درباره آنکه چگونه با آن مواجه شوید کمی فکر کنید.
** پیشاپیش بر روی علایمی با همسرتان به توافق برسید که هر یک از شما قبل از آنکه مشاجره و دعوا را مقابل کودکان آغاز کنید به طرف مقابل ارسال خواهید کرد. بهتر است تا زمان به رختخواب رفتن کودکان صبر کنید و بعد به بحث با هم بپردازید به ویژه اگر فکر می کنید که وقوع یک جار و جنجال اجتناب ناپذیر است.
** وقتی فرزندانتان در اطرافتان هستند برای جر و بحث به یک مکان خصوصی در منزل تان بروید و سعی کنید که خونسرد و آرام باشید و از انجام حرکات یا گفتن کلمات زننده و خشنی که کودکان از فاصله دور قادر به دیدن یا شنیدن آن باشند پرهیز کنید.
آموزش روشهای مخفي كاری
** اگر در برابر فرزندانتان به مشاجره پرداختید و کار بالا گرفت برای آنها شرح دهید که این قضیه به هیچ وجه تقصیر آنها نیست. به آنها بگویید که هر دو شما اشتباه کرده ا ید و کنترل خود را از دست داده بودید و این اصلا به این معنی نیست که پدر و مادر همدیگر و یا بچه ها را دوست ندارند.
**سعی کنید به انها کمک کنید که بفهمند جر و بحث و مشاجره راه حل مشکلات و یا رفع اختلافات نیست. به آنها بیاموزید که شما اشتباه کرده اید و توضیح دهید که چگونه می بایست موضوع و اختلاف را مدیریت می کردید.
** مشاجره و دعوا با همسرتان را با در آغوش گرفتن، عذرخواهی کردن یا هر گونه ابراز تمایل و علاقه به پایان برسانید به هر حال شما نیاز دارید که پیوندتان را محکم تر کنید و باید به بچه هایتان نشان دهید که چقدر از ازدواج تان خوشحال هستید.
نکته:
سعی کنید هرگز صدایتان ا بلند نکنید، بر روی هم اسم نگذارید، دشنام ندهید، نفرین نکنید، اجسام را به سمت هم پرتاب نکنید، در را به هم نکوبید و یا هر رفتار دیگری که باعث ترس و ناراحتی بچه ها می شود را ترک کنید.
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 31-05-1394, 11:38 بازدیدها : 842
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .