مشارکت حتی در حل اختلافیک زندگی پایدار یک شبه ساخته نمیشود اما فقط در زمان حال میتوانید این زندگی را بنا کنید.
ساختن یک زندگی پایدار و موفق به معنای طراحی بنیان و پایههای مناسب است؛ درست همانند خانهای که نیازمند پایههای محکم برای ایستادگی است. برای برخورداری از یک زندگی پایدار، زوجین باید آمادگی رویارویی با چالشهای هر روزه زندگی را داشته باشند.
بهترین راه برای پایهریزی چنین زندگی استواری، شناسایی این چالشها و همکاری زوجین برای غلبه بر آنهاست.
در اینجا به چالشهای معمول که زن و شوهر ممکن است به منظور ساختن زندگی پایدار با آن مواجه میشوند، اشاره میکنیم:
مشکلات مالی: پول، اغلب بزرگترین منشأ کشمکش در زندگی زناشویی است. هر فرد دیدگاههای مختلفی نسبت به مسائل مالی دارد؛ چطور خرج کنیم؟ چگونه پس انداز کنیم ؟و به چه منظوری از آن استفاده کنیم؟
این مسئله معمولا تحتتأثیر تربیت خانوادگی زن و شوهر و تجربیات شخصی آنها قرار دارد که بهطور عمده میتواند از باورهای فلسفی و ارزشهای شخصی، همانند زندگی در لحظه یا آیندهنگری، نشأت گرفته باشد.
فرزندان: ممکن است مشکل شما در مورد بچهدار شدن یا چگونگی پرورش فرزندانی باشد که در حال حاضر دارید.
حقیقت این است که فرزندان نیاز به صرف زمان و انرژی زیادی دارند و گاهی کشمکشها میتواند ناشی از تضاد درباره تربیت آنها باشد.
مهمترین روش بهوجود آوردن زندگی و خانوادهای با ثبات این است که از مطرح کردن تضادها و درگیریها در برابر فرزندان خود بپرهیزیم.
این که اختلاف زن و شوهر به زندگی زناشویی شان لطمه بزند یا نه به این بستگی دارد که با آن اختلاف چطور برخورد کنند. برخوردهای غیر سازنده با اختلافات، مهم ترین علت کاهش رضایت زناشویی می باشد
کار: آیا هر دو می توانیم کار کنیم؟ کارهای خانه را چطور تقسیم کنیم؟ در هنگام عدم حضور هر دو ما در منزل چه کسی سرپرستی و مراقبت از فرزندان را برعهده گیرد؟و ...
بستگان: تعطیلات را با پدر و مادر من یا تو بگذرانیم؟چند بار در هفته و چقدر آنها را ببینیم؟ با دخالت های آنها چطور برخورد کنیم؟ محل زندگی ما چقدر با آنها فاصله داشته باشد؟ و ..
دوستان: می توانیم بعد از ازدواج دوستی های دوران تجرد را ادامه دهیم؟ چقدر باید با دوستانمان وقت بگذرانیم؟ آیا لزوما همسرم باید از دوستان من خوشش بیاید و بتواند آنها را تحمل کند؟و ...
تفریح: چقدر باید وقت صرف تفریح کنیم؟ آیا باید با هم تفریح برویم یا نه؟سالی چند بار مسافرت برویم؟ بچه ها را هم ببریم؟
مشارکت
بنا کردن یک زندگی پایدار زمانی موفقیتآمیز است که بتوانید در کشمکشهای خود(مانند مواردی که ذکر شد) نقاط مشترکی بیابید. روابط خود را محدود نکنید. چالشهای تازهای که در زندگیتان پدیدار میشود را بهعنوان کسب یک تجربه جدید و شانسی برای همکاری زوجین بهمنظور غلبه بر موانع به حساب آورید. با درک این موضوع که شما میتوانید به راحتی با ناسازگاریها سازش کنید، بهترین و پایدارترین زندگی را برای خود و فرزندانتان بنیان خواهید گذاشت. این که اختلاف زن و شوهر به زندگی زناشویی شان لطمه بزند یا نه به این بستگی دارد که با آن اختلاف چطور برخورد کنند. برخوردهای غیر سازنده با اختلافات، مهم ترین علت کاهش رضایت زناشویی می باشد. در ضمن اختلاف، جز مهم ترین علل طلاق می باشد. اختلافات معمولا تکرار می شوند. بنابراین یادگرفتن راه و رسم برخورد درست با اختلافات بسیار مهم است.
برای حل اثر بخش اختلافات زناشویی باید مراحل زیر را طی کرد:
در برخورد با همسرتان ابتدا مساله را شناسایی کنید.
شما می توانید اول به موضوع اشاره و سپس دیگری را متوجه ان کنید. در قدم اول شما می پرسید:
موضوع چیست؟
مساله یا مشکل مربوط به چه کسی است(شما و یا ایشان)؟
در مرحله بعدی مشکل و مساله را کاملا برای هم تفهیم کنید
برای درک این مساله، باید هر دو شما به این سوالات پاسخ دهید:
چه کاری انجام دهیم ، مناسب تر و بهتر است؟
سپس در گام بعدی به شناسایی و تشخیص خواسته های خودتان و همسرتان بپردازید.
در این مرحله باید مشخص شود که هر یک از طرفین چه می خواهد؟ و یا از طرف مقابلش چه تقاضایی دارد؟ و اینکه چه چیزی برای رابطه هر دوی ما بهتر است؟
وقتی طرفین در حل اختلاف مشارکت داشته باشند به راه حل هایی می رسند که هر دو آن راه حل ها را قبول دارند و راه حلها در راستای اهداف مشترکشان هستند. قدرت و مسئولیت را عادلانه تقسیم کنید تا مقاومت جای خود را به همکاری بدهد
سپس راه حلهای مختلف را مشخص کنید
در اینجا زن و شوهر باید از خود بپرسند که در رابطه با این مشکل هر یک از طرفین چه کار می توانند انجام دهند؟ و سپس انواع گزینه ها را مشخص کنند.
و در نهایت به اولویت بندی کردن راه حلها بپردازید
مشخص کنید که کدامیک از این راه حلها بیشتر مورد توافق هر یک از شماست. راه حلی را انتخاب کنید که هردو شما نسبت به آن توافق دارید.
وقتی طرفین در حل اختلاف مشارکت داشته باشند به راه حل هایی می رسند که هر دو آن راه حل ها را قبول دارند و راه حلها در راستای اهداف مشترکشان هستند. قدرت و مسئولیت را عادلانه تقسیم کنید تا مقاومت جای خود را به همکاری بدهد.
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 31-05-1394, 16:21 بازدیدها : 672
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .