ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت
» » » همسرداری به روش مادرزادی

همسرداری به روش مادرزادی


سازگاری یکی از اصلی‌ ترین نشانه ‌های سلامت روانی است و فرآیند زندگی مشترک بسیار پیچیده، حساس و مهم است.
وقتی زندگی مشترک شروع می‌ شود، زن و مرد هر یک به نوبه ‌ی خود آگاهانه یا ندانسته متعهد می ‌شوند که برای ایجاد و داشتن زندگی مشترک شاد و پرطراوت در کنار هم تلاش کنند. این امر زمانی تحقق می‌ یابد که:
1- زوج‌ ها دوست داشتن واقعی و عشق ‌ورزی را به‌ درستی آموخته باشند تا بر زندگی مشترک‌ شان، مهر، محبت و عشق حاکم شود.
2- آگاهی ‌های لازم در زمینه‌ ی تفاوت ‌ها، نیازها و چگونگی رفع نیازهای خود و همسرشان را کسب کنند و به معیارهای خود و همسرشان احترام بگذارند؛ به ‌ویژه نیازهای احساسی و عاطفی همدیگر را درک کرده و آگاهانه و به ‌درستی، آن‌ ها را برطرف سازند.
3- مهارت‌ های لازم برای ایجاد روابط مؤثر بین خود و همسر را آموخته و همواره معتقد باشند که می ‌توانند زندگی مشترک رضایت‌ بخشی را فراهم سازند.
وقتی زندگی مشترک شروع می‌ شود، زن و مرد هر یک به نوبه ‌ی خود آگاهانه یا ندانسته متعهد می ‌شوند که برای ایجاد و داشتن زندگی مشترک شاد و پرطراوت در کنار هم تلاش کنند
کسب آگاهی و مهارت‌ های ضروری زندگی مشترک، آموختنی ا‌ست؛ برای کسب هر گونه مهارتی در هر زمینه‌ ای، معمولاً آموزش‌ دیدن به‌ صورت مستقیم یا غیرمستقیم ضرورت دارد چرا که انسان با آموزش، پرورش و عمل است که آگاهی، مهارت و تجربه‌ ی لازم را کسب نموده و با خلاقیت خود، به گسترش آن می‌ پردازد.
با وجود این ‌که آموزش ازدواج برای تشکیل زندگی مشترک موفق برای همه‌ ی دختران و پسران بسیار حیاتی ‌ست و شاید بتوان گفت که حتی از سایر آموزش ‌ها نیز مهم‌ تر و اثرگذارتر می‌ باشد، اما متأسفانه این امر در تعداد کمی از خانواده ‌ها و جوامع پذیرفته شده و به ‌مرحله‌ ی اجرا درآمده است. گویا همه ‌ی دختران و پسران به‌ طور مادرزاد و خود کار، اطلاع کاملی از تشکیل زندگی مشترک موفق داشته و نیازی به طی دوره ‌های همسرداری و شناخت بیش‌تر از دنیای هم ندارند! در حالی ‌که با مراجعه به مشاوران و روان‌ شناسان خبره و یادگیری و کسب مهارت‌ های ضروری‌ و شناخت بیش ‌تر خود و همسر است که زوج‌ ها می‌ توانند در برابر مسائل و موانع، راه ‌حل ‌های مناسب را انتخاب ‌کنند و آگاهانه باورها، اندیشه ‌ها، احساسات و عملکرد خویش را در مسیر هدف ‌های ‌شان قرار داده و زندگی مشترک موفقی را بسازند.
زن و مرد
در زندگی مشترک، هر چند خیلی از عوامل بیرونی را نمی ‌توان کنترل‌ کرد و هم ‌چنین برای بسیاری از زوج‌ ها، انتخاب و برداشت‌ از رویدادهای پیرامون، ناآگاهانه و ناهوشیارانه است اما:
 *زوج‌ هایی که دارای آگاهی و مهارت‌ های لازم هستند و می ‌توانند بر ذهن خود مدیریت ‌کنند، باورهای مثبت را جایگزین باورهای منفی می ‌کنند و در بیش‌تر موارد از مسائل، آگاهانه و هوشیارانه برداشت مثبت می ‌نمایند و رابطه ‌ی زناشویی خود را رضایت ‌بخش‌ تر و جذاب ‌تر و بالنده ‌تر می ‌سازند.
* زوج‌ هایی که نگرش و باورهای منفی نسبت به همسر و امور زندگی دارند، جلوی پیشرفت و بهبود روابط زناشویی‌ شان گرفته می‌ شود چرا که باورهای منفی بر اندیشه، احساسات و اعمال‌ شان تأثیر منفی گذاشته و نمی ‌گذارد زوج‌ ها مشکلات خود را به ‌درستی درک و حل نمایند. درواقع باورهای منفی، منشأ اصلی اختلاف‌ ها و آزردگی‌ بین زوج ‌ها می‌شود. به‌عبارت دیگر عواملی چون ترس، شک و تردید، پایین‌ بودن اعتماد به ‌نفس، نداشتن شجاعت و جسارت لازم برای تصمیم ‌گیری متفاوت با عقاید دیگران و ده ‌ها عامل دیگر موجب می ‌شود که بخش عمده‌ ی تصمیم ‌گیری‌ های بیش‌ تر زوج ‌ها از روی عادت و با اندیشه ‌های منفی، غیرجسورانه و غیرخلاقانه باشد.
زوج‌ هایی که دارای آگاهی و مهارت‌ های لازم هستند و می ‌توانند بر ذهن خود مدیریت ‌کنند، باورهای مثبت را جایگزین باورهای منفی می ‌کنند و در بیش‌تر موارد از مسائل، آگاهانه و هوشیارانه برداشت مثبت می ‌نمایند
زوج‌ های موفق معتقدند که باورها، اندیشه‌ ها، گفتار و رفتارشان را خود انتخاب می ‌کنند و همه ‌ی عملکردهای ‌شان، بازتاب انتخاب ‌های درست یا اشتباه و آگاه یا ناآگاه خودشان است. آنان عقیده دارند که کیفیت زندگی مشترک و زناشویی ‌شان، همان ‌چیزی‌ است که یا خواستار آن بوده و یا زیربار آن رفته‌اند و مسؤولیت آن را برعهده‌‌ گرفته و نتایج مربوطه را می‌ پذیرند و درصورت اشتباه، اقدام به جبران آن می ‌کنند. این زوج‌ ها به ‌راحتی احساس ‌های خود را بروز می ‌دهند و با مذاکره و احترام ‌گذاشتن به نظرات یکدیگر و درک همدیگر، زندگی مشترک ‌شان را در مسیری رضایت‌ بخش و جذاب قرارمی ‌دهند.
تصاویر ذهنی، باورها، اندیشه ‌ها، عملکرد و قدرت خلاقیت هر کسی، هویت و شخصیت او را شکل می ‌دهد؛ اگر بپذیریم که این عناصر در هر سنی قابل تغییر هستند و با تغییر آگاهانه ‌ی تصویر ذهنی و باورها می ‌توان هویت و شخصیت خود را متحول و دگرگون ساخت، در این ‌صورت با دلگرمی و امیدواری بیش‌ تری، آماده ‌ی ایجاد تغییر در عادات و رفتار خود شده و می‌ پذیریم که قابل تغییر و اصلاح هستیم و می‌ توانیم با دلگرمی بیش‌ تر و آگاهانه، خود را در مسیر تغییر درست قرار دهیم و زندگی مشترک رضایت‌ بخشی بسازیم.
در هر پیش‌ آمدی اگر بدانیم که من، شما و هر زن و شوهری در برابر حوادث و گزینه ‌های زندگی خود مسؤولیم و حق انتخاب داریم و هر پیش ‌آمدی را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قراردهیم، مغز بیش‌ تر فعالیت می‌ کند و هرچه مغز بیش‌ تر کار کند، مسائل ‌‌مان بهتر حل می ‌شود. بنابراین با ارتقای آگاهی، تمرین، تکرار و استفاده ‌ی بیش‌ تر از مغز، می ‌توان به ‌موقع و به ‌درستی اقدام ‌کرد و در هر شرایطی آگاهانه ‌تر، خلاقانه ‌تر، مهربانانه ‌تر، همدلانه ‌تر و جسورانه ‌تر تصمیم‌ ‌گرفت و کنش یا واکنش نشان ‌داد.
در روابط زناشویی نا موفق، یکی از زوج‌ ها می‌ خواهد در هر زمینه ‌ای از همسرش برتر جلوه کند؛ پیوسته فقط اشتباه‌ ها را می ‌بیند و ایراد می ‌گیرد و با دخالت‌ های مکرر در هر زمینه‌ ای، نمی ‌گذارد استعداد همسرش شکوفا شده و رشد کند و عملاً عزت‌ نفس و اعتماد به‌ نفس او را از بین می‌ برد تا فقط خودش در معرض نمایش و توجه بیش‌ تر قرارگیرد، در حالی ‌که اگر مسیرهای انتخابی، مثبت، سازنده و درست باشد، به احساس‌ ها، گفته ‌ها و نیازهای هم توجه کنند، در هر شرایطی مسؤولیت‌ پذیر باشند، رفتار همدلانه و عاشقانه ‌ای با هم داشته باشند، با حفظ حرمت همدیگر و با انعطاف‌ پذیری و صداقت، درخواست ‌ها و پیشنهادها یی جهت بهتر ساختن زندگی مشترک ارائه دهند، در برابر موانع و مشکلات مسؤولانه و با جدیت اقدام نمایند و با صراحت و روراستی، اندیشه ‌ها و احساس‌ های خود را بیان و همدیگر را بهتر درک ‌کنند، می ‌توانند به تداوم زندگی مشترک رضایت‌ بخش، کمک شایانی نمایند.
 
توسط : مشاورفا  در تاریخ : 2-06-1394, 20:21   بازدیدها : 618   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .