ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت
» » » تاثیرات منفی فریاد و تحقیر بر خردسالان

تاثیرات منفی فریاد و تحقیر بر خردسالان

سعی کنید هنگامی که از فرزندتان عصبانی هستید بر سر وی فریاد نکشید و با این کار وی را سرخورده نسازید.
همه مادر و پدرها فرزندانشان را دوست دارند اما چرا همین والدینی که عاشق فرزندانشان هستند گاهی سر همین بچه هایی که قرار است خوشحالشان کنند، داد میزنند؟ چرا باعث میشوند کودک عصبانی شود؟ با عقل جور در نمی آید. اما وقتی والدین بی منطق میشوند توانایی کنترل را از دست میدهند و وقتی مسئله برطرف شد از خودشان میپرسند « من چرا اینجوری کردم؟» یا « اصلا دعوا سر چی بود؟» یا حتی « چرا دعوام شد؟»
در حالی که جوابی برای این سوالها پیدا نمیکنید دوباره و دوباره این اشتباهها را تکرار میکنید. گاهی برخی والدین این اشتباه ها را به رفتار کودک مرتبط میدانند. کلمه کلیدی در این شرایط «اگر» است. والدین میتوانند یاد بگیرند که این واکنش را متوقف کنند اگر همه چیز درست پیش برود. والدین میتوانند یاد بگیرند که چطور انتخابهای آگاهانه داشته باشند و در این زمینه خود را توانمند کنند.
منطقشان را درک کنید
یکی از منابع خشم والدین ناتوانی در درک منطق فرزندان است. والدین هیچ وقت نمیتوانند بفهمند که در سر کوچولویشان چه میگذرد و خب کودک هم نمیتواند بگوید. این قطعا بسیار خسته کننده است که از کودک به این دلیل عصبانی باشید که درست قبل از شام از شما تقاضای کیک می کند. والدین فکر میکنند مدام در حال کنترل مسائل هستند در حالی که نکته مهم را درک نمیکنند که زمانی که براساس فرضیات غلط مداخله میکنند همه چیز را بدتر میکنند.
به خشم کودک هم توجه کنید
رویکرد موثر این است که با تمام افکار منفی که موجب القای رفتار پرخاشگرانه در والدین میشود، مقابله شود. مهمترین کار این است که والدین به خشم کودک توجه نشان دهند. آنها میتوانند بگویند « به نظر عصبانی میای اما تقصیر تو نیست تو میتونی با عروسکهات بازی کنی یا تلویزیون تماشا کنی» وقتی به کودک حق انتخاب میدهید این احساس را در او تقویت میکنید که او هم توانایی کنترل اوضاع را دارد. این کار درد سرخوردگی را کاهش میدهد و والدین همه برداشت شخصی نمیکنند. وقتی آنها شادند والدین بهتر و وقتی ناراحتند بدتر نمیشوند، تنها مسئله احساس است. وقتی والدین به حسهای کودک ارزش داده و به او حق انتخاب میدهند قدرت احساس حقارت را که باعث مقابله با بزرگسالان میشود را  از کودک میگیرند.
اعتماد کنید
بهتر است مبنا را بر اعتماد بگذارید تا بتوانند در حال زندگی کنید و وضعیت کنونی تان را مدنظر قرار دهید. واقع بینی نیاز به ابزار دارد. واقعیت این است که کودک عصبانی است چون نتوانسته راه خود را برود  اما با این عصبانیت به دوست داشته نشدن تهدید شده است. برای کودک ترس از دست دادن عشق و آرامش، تهدید به حساب می آمد.
کلمات را واقعی بیان کنید
خیلی از والدین فکر میکنند گفتن کلمه « متاسفم» تاییدی بر درست بودن کار کودک  خواهد بود میشود در حالی که این عبارت نشان از بیان حس پشیمانی است. همه ما میدانیم که عصبانیت میتواند صدمه ایجاد کند در حالی که حقیقت میتواند اعتبارسنجی مناسبی برای عصبانیت کودک ایجاد کند و این حسی است که شما باید منتقل کنید.

توسط : مشاورفا  در تاریخ : 20-06-1394, 14:55   بازدیدها : 1133   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .