نحوه صحیح مواجه با مشکلاتبهتر است مراقب باشید و در مواجه با سختی ها و مشکلاتتان صبورانه و با تامل برخورد کنید.
شاید نتوان انسانی را پیدا کرد که در طول زندگی خود با مشکلات کوچک و بزرگی روبه رو نشده باشد. شاید این موضوع، از جمله شرایط مشابهی باشد که همه انسان ها اعم از پیر و جوان و کودک، فارغ از نوع نژاد، رنگ، میزان ثروت، تحصیلات و … آن را تجربه می کنند. اما آنچه اتفاقا باعث می شود که برخی در مواجهه با مشکلات سربلند بیرون آیند و برخی دیگر شکست بخورند، نوع برخورد با مشکلات است.
در واقع هنگام مواجه شدن با دشواری ها، توان هر فرد با دیگری کاملا متفاوت است و هرکس به شیوه خاص خود چنین شرایطی را سپری می کند. برخی، از متخصصان کمک می گیرند تا روش های مطمئن تری را امتحان کنند؛ درحالی که برخی دیگر دوست دارند خودشان شخصا دست به کار شوند و راه حل مناسب را پیدا کنند. البته برخی هم فرار را بر قرار ترجیح می دهند!شما در مواجهه با مشکلات چگونه رفتار می کنید؟
مشکل دارها بخوانند :
همان طور که گفتیم همه ما در طول مدت زندگیمان کم و بیش با چالش های متفاوت روبه رو می شویم. این مشکلات می توانند در زندگی شخصی و یا کاری شما به وجود بیایند. با این حال در ادامه نکاتی را یادآور می شویم که به شما در گذر از مقاطع چالش برانگیز زندگی کمک کند:
1 – واقعیت زمان حال را بپذیرید : همه چیز را همان گونه که هست، بپذیرید. خیلی از افراد سعی می کنند تا اشخاص و یا وضعیت های موجودی را که تحت کنترل آنها نیست، تغییر دهند و زمانی که نمی توانند به هدف خود برسند، احساس بدبختی می کنند.
2 – دیگران را مقصر ندانید: بعضی افراد عادت دارند اشتباهات خود را به گردن دیگران بیندازند و دیگران را مسئول مشکلات پیش آمده برایشان تلقی کنند. بهتر است به جای اینکه انگشت اتهام را به سوی دیگران نشانه بروید، به اصلاح اعمال خود بپردازید.
3 – سبک زندگیتان را با دیگران مقایسه نکنید: افراد زیادی هستند که از شما موفق تر بوده اند و کارهای بهتری در زندگی شان انجام داده اند. ولی این شمایید که داستان زندگی و موفقیت خودتان را رقم می زنید. پس از مقایسه کردن زندگی خود با دیگران دست بکشید.
4- و این نیز بگذرد: گاهی اوقات این احساس به شما دست می دهد که بخش های ناخوشایند زندگی تان دیگر دارد به آخر می رسد. در حالی که واقعا تعداد بسیار کمی از مشکلات برای یک عمر باقی خواهد ماند. پس به خاطر بسپارید که همه چیز برای همیشه بد نخواهد بود.
5- به خودتان امیدوار باشید: عدم اعتماد به نفس در انجام دادن کارها می تواند به استرس تان بیفزاید. یکی از چیزهای خیلی مهم که باید به خاطر داشته باشید این است که شما هنوز کنترل نسبی به روی اوضاع دارید. حتی اگر این کنترل، کنترل کاملی روی شرایط پیش رو نباشد.
6- مراقب خودتان باشید: وقتی همه چیز به نظر اشتباه می رسد مواظب خودتان باشید. مقدار بیشتری استراحت کنید، برخی اوقات تمرین ورزشی کنید، غذاهای خوب بخورید و زمان کافی برای اوقات فراغتتان در نظر بگیرید.
آشنایی با مهارت حل مسئله
ما ناگزیر هستیم برای هر یک از مسائل و مشکلاتی که در فعالیت های مختلف زندگی اعم از تحصیلی، شغلی، اقتصادی و … پیش می آید، راه حلی بیابیم. هر چند پیش از این، درباره مهارت حل مسئله به صورت مفصل در همین صفحه مطالبی ارائه شده است، اما در ادامه مرور مختصری به آموزش این مهارت داریم. این مهارت از چندین مرحله تشکیل شده است:
1- جهت گیری صحیح نسبت به مشکل و پذیرش مشکل: بسیاری از افراد هنگامی که با مشکل یا مسئله ای روبه رو می شوند شروع به سرزنش خود می کنند، داشتن این قبیل افکار و نگرش نسبت به مشکل، راه حلی پیش پایتان نخواهد گذاشت.
2- تعریف دقیق مشکل یا مسئله :برای تعریف مشکل به این 4 سوال توجه داشته باشید: مشکل چیست؟ مشکل از چه زمانی ایجاد شده است؟ مشکل در چه موقعیت مکانی و در کجا به وجود آمده است؟ چه کسانی در ایجاد مشکل یا گسترش آن دخالت دارند؟
3- ارائه راه حل های متعدد و فراوان: پس از آن که مشخص شد مشکل چیست، سپس، باید برای حل آن مشکل راه حل های متعدد و فراوان ارائه شود.
4- ارزیابی راه حل ها:هنگامی که فرد راه حل های زیادی به دست آورد با استفاده از تفکر نقاد، شروع به ارزیابی آنها می کند. در این مرحله، لازم است از بین راه حل های فهرست شده، بهترین را انتخاب کنید.
5- انتخاب و اجرای راه حل:پس از آن که راه حلی انتخاب شد مراحل اجرای آن باید روشن شود. بهترین راه حل هم اگر اجرا نشود فایده ای نخواهد داشت.
6- ارزیابی:اگر راهکار شما موفقیت آمیز بود چه بهتر، در غیر این صورت، باید مراحل حل مسئله را دوباره مرور کنید. معمولاً اشکال در آن است که صورت مسئله به خوبی تعریف نشده است.
روزنامه خراسان
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 20-06-1394, 20:37 بازدیدها : 1357
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .