همه پیامدهای اجتماعی حسادتحسادت می تواند اکثر رابطه ها را خراب کند و موجب پیدایش اختلافات در افراد مختلف شود!
به احتمال زیاد برای شما هم پیش آمده است که از موفقیت های فردی ناراحت شده باشید یا از شکست خوردن فردی، ته دل تان عروسی به راه افتاده باشد! همین که این احساس را تجربه کرده اید یعنی حس حسادت را درک کرده اید. حسادت به طور کلی یک ویژگی شخصیتی مخرب است، ویژگی مخربی که نه تنها دیگران بلکه خود شما را بیش از همه آزار می دهد.
حس حسادت اگر به رقابت سالم بدل شود می تواند حتی با ایجاد انگیزه به پیشرفت فرد کمک کند اما گاهی حس حسادت به جای ایجاد انگیزه برای داشتن چیزی که دیگری دارد به حسی تبدیل می شود که با تمام قدرت سعی می کند دیگری را از رسیدن به موفقیت باز دارد. گاهی حتی از این هم فراتر می رود و سعی در تصاحب چیزی می کند که متعلق به او نیست و در این بین سعی در نابودی دیگری دارد. با این حال اگر در آزمون روان سنجی پنج شنبه گذشته شرکت کرده باشید، می توانید میزان حسادت تان را بسنجید.
مهم ترین عامل پیدایش حسادت تبعیض است
کلمه ترس به عنوان ریشه محوری و عامل اصلی حسادت عنوان شده است. هر چند اشخاص حسود کمتر به ترس اقرار می کنند ولی ترس از عقب ماندن یا از دست دادن چیزی موجب سوء ظن و حسادت خواهد شد.مهم ترین عامل پیدایش حسادت در دوران کودکی و با تبعیض در مهرورزی میان فرزندان به وجود می آید. والدینی که بدون توجه، یکی از فرزندان را بیش از دیگری نوازش می کنند و دیگری را از عواطف خود محروم می سازند، دانسته و ندانسته به حسدورزی میان فرزندانشان کمک می کنند که در بزرگی، به سیه روزی آن ها می انجامد. فرزندانی که مورد تبعیض قرار می گیرند، قهر می کنند و چون احساس مظلومیت و محرومیت می کنند، درصدد انتقام برمی آیند. پدران و مادرانی که به سعادت فرزندانشان علاقه مند هستند و میل دارند فرزندانشان از کودکی روحیه ای سالم داشته باشند، هیچ گونه تبعیض بین آنان قائل نمی شوند.
آثار حسادت به 3 گروه تقسیم می شود
1-آثار روانی: تاثیراتی که بر حالات روانی و خلق و خوی فرد تاثیر می گذارد و در او به صورت یک عقده ظاهر می شود.
2-آثار رفتاری: شخص را وادار به صدمه زدن می کند مانند بدگویی، افترا، گروکشی اطلاعات، چوب لای چرخ دیگران گذاشتن. حسادت آن بخش فعال روان را که همیشه آماده آزاررسانی و تجاوز به حقوق دیگران است، تقویت می کند.
3-آثار اجتماعی: این آثار معمولا باعث می شود فرد منفور شود و دیگران علاقه ای به معاشرت با او نداشته باشند.
راهکارهایی برای درمان حسادت
حالا که با ریشه، عوامل و آثار حسادت آشنا شدید، باید با توجه به توصیه هایی که در ادامه مطرح می شود این صفت را از اخلاق تان حذف کنید.
واکنش منفی از خود نشان ندهید:
هنگامی که احساس می کنید حسادت دارد بر شما غلبه می کند، واکنش منفی و مخربی از خود نشان ندهید. به طور مثال تهمت نزنید، چشم غره نروید، پشت چشم نازک نکنید و به طور کلی سعی کنید هیچ گونه نشانه رنجیدگی از خود بروز ندهید. سعی کنید رفتاری دقیقا برعکس نسبت به یک فرد حسود از خود نشان دهید.
اعتماد به نفس خود را افزایش دهید:
حسادت معمولا حاصل نداشتن احساس امنیت و کمبود اعتماد به نفس است. گاهی حسادت به داشتن چیزی به دلیل احساس کمبودی است که در وجود خود احساس می کنیم اما در واقع به دلیل نداشتن اعتماد به نفس در ما شکل گرفته است چراکه حتی با داشتن آن چیز دوباره چیز جدیدی پیدا می شود که این حس را در ما به وجود می آورد. باید یاد بگیرید که زندگی دیگران، رفتارشان و داشته هایشان هیچ ارتباطی به شما ندارد و شما زندگی خودتان را دارید همراه با علایق و اهداف متفاوت. افراد با اعتماد به نفس بالا حتی اگر مورد تمسخر قرار بگیرند یا این که توسط دیگران طرد شوند، مشکل را لزوما در خودشان نمی بینند.
از مقایسه خود با دیگران دست بردارید
بعضی افراد ممکن است به نظر برسد که در زندگی همه چیز دارند اما بیایید واقع بین باشیم. آیا واقعا فردی وجود دارد که در زندگی اش هیچ مشکلی نداشته باشد؟ ممکن است زندگی راحتی داشته باشند اما هرگز زندگی کاملی ندارند.
خودخواه نباشید
خودخواه بودن سطح توقع شما را بالا می برد و باعث می شود همه چیز و همه افراد را تنها برای خود بخواهید. بنابراین دست از خودخواهی بردارید و از موفقیت دیگران، ناراحت و سرخورده نشوید.
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 21-06-1394, 19:19 بازدیدها : 774
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .