تاثیرگذارترین عوامل در فروپاشی روابطاین موارد مخرب و خطرناک را جدی بگیرید و به خاطر استحکام و پایداری خانواده تان سعی کنید مرتکب آنان نشوید چون عادی شدن این موراد در زندگی پیش زمینه فروپاشی آن است.
یک متخصص روان شناس با بیان برخی از عوامل مخرب در فروپاشی کانون خانوادهها بر شناخت و رفع این عوامل در زندگی زوجین تاکید کرد.
دکتر جاوید ثمودی با ابراز نگرانی از افزایش طلاق و آمار بالا در فروپاشی کانون گرم خانوادهها گفت: طلاق آسیبهای اجتماعی فراوانی را به جامعه تحمیل میکند که در این زمینه باید به طور جدی در کاهش طلاق در جامعه گام برداشت.
این روانشناس اجتماعی تصریح کرد: برخی از عوامل مخرب به راحتی کانون خانواده را فرو میپاشد که عمده این عوامل ریشههای روانشناختی دارد اما به دلیل عدم شناخت عوامل توسط زوجین شاهد افزایش طلاق در جامعه هستیم.
وی با اشاره به برخی از این عوامل مخرب در کانون خانواده عنوان کرد: رویا پردازی، آرمان گرایی و بلند پروازی یکی از عوامل مخرب است که متاسفانه تبعات بدی در ایجاد فاصله میان زوجین دارد به طوری که گاه زوجین با چنین دیدگاه رویایی دیگر جایی برای تحمل مشکلات باقی نمیگذارند.
ثمودی خاطرنشان کرد: زوجین باید با واقعیات زندگی خود کنار بیایند و در کنار هم در جهت حل مشکلات گام بردارند و به جای آرمان گرایی تلاش کنند زندگی خود را با داشتههایشان بسازند.
وی بی توجهی به خواستههای یکدیگر را یکی از عوامل مخرب نامید و اظهار کرد: زوجین گاه در زندگی مشترک خواستههایی دارند که منطقی و معقول و طبیعی است اما این خواستهها با بی مهری و بی توجهی طرفین مواجه میشود.
این متخصص روانشناس تاکید کرد: زوجین باید فرصتی را برای شناخت نیازها و خواستههای یکدیگر اختصاص دهند و ارزش و بهای کافی به خواستههای یکدیگر بدهند و بیتوجه از کنار آن عبور نکنند.
وی سکوت و کم حرفی را یکی از عوامل بسیار مخرب در خانواده برشمرد و گفت: با وجود مشغلههای زندگی متاسفانه فرصت برای سخن گرفتن و بیان دیدگاهها در زندگی به شدت کاهش یافته و در این میان تلویزیون و یا فضای مجازی بهترین و نابترین فرصتها را برای گفت و گو میان زوجین از میان برده است.
ثمودی افزود: سختگیری در زندگی و سهل گیریهای بیجا نیز از عوامل مخربی است که باید به شدت از آن پرهیز کرد گاهی زوجین در مقابل کوچک ترین موضوع سخت گیری بی جایی دارند و یا از کنار یک موضوع مهم و اساسی بیتوجه می گذرند و سهل گیری بیجایی از خود نشان می دهند که هر دوی این عوامل میتواند مخرب باشد.
وی بیتوجهی به ظاهر را یکی دیگر از عوامل مخرب دانست و بیان کرد: در ابتدای تشکیل خانواده، زوجین توجه ویژه و خاصی به ظاهر و آراستگی دارند اما به مرور توجه به ظاهر در محیط خانه رنگ می بازد و گاه زوجین تنها بیرون از منزل به آراستگی و وضعیت ظاهری توجه دارند.
این روانشناس عنوان کرد: وقتی قرار است با شخصیت مهمی دیدار و گفت و گو داشته باشیم بهترین نوع پوشش را انتخاب می کنیم و با ظاهری مناسب به ملاقات می رویم این در حالی است که گاه توجهی به شریک زندگی نداریم و برایمان مهم نیست که با چه نوع ظاهری با او مواجه خواهیم شد این موضوع می تواند عشق و علاقه را تا حدود زیادی از میان ببرد.
وی حسادتهای بی جا را یک عامل خطرناک و تهدید کننده دانست و گفت: گاهی این میزان حسادتهای بی جا را از جانب زنان در زندگی می بینیم که به شدت مخرب کننده است و می تواند حتی منتهی به شک و تردید شود باید در مواجهه با عشق و علاقه، منطق را نیز در نظر گرفت.
ثمودی گفت: بیاعتمادی نیز یکی از عوامل مخرب است به طوری که زوجین در مقابل اشتباهات همسر همواره قضاوت نا به جایی از او دارند و به نوعی بی اعتمادی را پیشه می کنند این رویکرد بسیار مخرب می باشد و می تواند خانوادهها را از هم فرو پاشد.
وی بیاحترامی به خانواده همسر را نیز از دیگر عوامل مخرب خواند و اظهار کرد: هیچ گاه زوجین تلاش نکنند سدی میان همسر و خانواده او باشند بیاحترامی به خانواده همسر نقش مهمی در افزایش اختلافها دارد و میتواند به راحتی زندگی را به سمت طلاق سوق دهد.
این روانشناس عنوان کرد: متاسفانه گاهی بانوان به دلایل مختلف از همسران خود میخواهند که با خانواده هایشان قطع ارتباط کنند؛ باید دانست این روش تنها بیوفایی و بی قیدی نسبت به خانواده را به همسر میآموزد و میتواند در طولانی مدت آثار بدی بر زندگی زناشویی داشته باشد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: بحث و جدل نیز یکی دیگر از عوامل مخرب است تا جایی که زوجین زندگی خود را با دعواها و بحثهای بیمورد مسموم و غیر قابل تحمل میسازند.
ثمودی در پایان گفت: فقدان یک برنامهریزی مناسب در زندگی، مقایسه کردن زندگی خود با دیگران، مادی گرایی و تجمل گرایی، گلایه، خستگیهای روحی و جسمی ناشی از مشغلههای فراوان، خودخواهی، دخالتهای بیجای اطرافیان، بی نیاز دانستن خود از مشورت با دیگران و غیره از عواملی است که باید به شدت از آنها در زندگی اجتناب کرد.
ایسنا
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 27-06-1394, 00:24 بازدیدها : 1069
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .