در ازدواج با فامیل نکته بین باشیدازدواج امری سرنوشت ساز و مهم در زندگی هر فردی است و اگر آگاهانه و بدون تحقیق صورت گیرد پیامدهای ناگوار و نادرستی پیش می آورد.
از نکات بسیار مهم در ازدواج های فامیلی آن است که امکان انتقال بیماری های ارثی در این گونه ازدواج ها نسبت به دیگر ازدواج ها بیشتر است و این از معایب مهم این سبک از ازدواج هاست. آمار و احتمال وقوع مهم ترین بیماری های ژنتیکی در ایران شامل تالاسمی، بیماری های قلبی و عروقی و عقب ماندگی های ذهنی در ازدواج های فامیلی بیشتر است. بنابراین مهم ترین شرط قبل از خواستگاری و درگیر کردن طرفین در یک رابطه عاطفی و قبل از اعلام رسمی به اطرافیان انجام مشاوره ژنتیک زیر نظر خانواده هاست.
منیژه مسگری، کارشناس ارشد مشاوره خانواده در روزنامه خراسان نوشت: هنوز هم می توان مردان و زنان سپیدموی زیادی را دید که وقتی بحث ازدواج یکی از جوانان فامیل پیش می آید، می گویند: «چه فردی بهتر از پسر خاله، پسر عمو، دختر عمو یا دختر خاله و … ؟ چراکه هم خانواده ها شناخت بیشتری از هم دارند و هم این که بر سر خیلی از مسائل و رسوم، حرف و حدیث یا مشکلی به وجود نمی آید.» اما این روزها بحث مشکلات ژنتیکی در ازدواج های فامیلی که با پیشرفت علم ثابت شده است، تا حدودی جوانانی را که به چنین ازدواج هایی تمایل دارند، نگران کرده است که در ادامه این مطلب توضیحاتی درباره آن مطرح خواهد شد.
ازدواج های خویشاوندی به ازدواجی گفته می شود که در آن به طور مثال پسر با فامیل نزدیک نظیر دختر عمو، دختر خاله، دختر عمه یا دختر دایی پیمان زناشویی ببندد. این گونه ازدواج ها، محاسن و نکات قابل توجه خود را دارد که هر دختر و پسری باید با توجه به آن و شرایط زندگی خود بهترین تصمیم را برای آینده زندگی شان بگیرند. در خور ذکر است که در چند هفته گذشته، چندین پیامک در این باره چاپ شده است که در ادامه به آن ها اشاره خواهد شد.
پیامک های شما
*می خواهم با دختر عمویم ازدواج کنم. از این نظر که فامیل هستیم مشکل دارد یا نه؟ لطفا توضیح بدهید که دقیقا چه کار باید بکنم؟
*دختری 19 ساله ام. چند وقت پیش پسر خاله ام به خواستگاری ام آمد ولی من برای گرفتن تصمیم نهایی مردد هستم. هرچند ارتباط خانواده ما با خانواده خاله ام خوب است ولی نمی دانم ازدواج فامیلی خوب است یا نه؟
آشنایی بیشتر است
از آن جا که در پیمان مقدس ازدواج نه تنها 2 نفر، بلکه در واقع 2 خانواده با هم وصلت می کنند بنابراین لازمه یک ازدواج مناسب ،داشتن تناسب خانواده ها در زمینه های فرهنگی، اقتصادی و اعتقادی است که در ازدواج های فامیلی از آن جا که افراد سال ها با هم زندگی کرده اند، در بیشتر موارد این تناسب ها دیده می شود و حتی سبک تربیتی که دختر و پسر با آن بزرگ شده اند، در بیشتر موارد یکسان است چرا که طرفین از کودکی بنا به سلیقه خانواده و والدین خود تحت قواعد خاصی پرورش یافته اند و به همین دلیل به احتمال زیاد مشکلی با خانواده عروس یا داماد نخواهند داشت. همچنین از نظر آسیب های اجتماعی نظیر مصرف سیگار، داشتن ارتباط های نامناسب و … امکان رسیدن به اطمینان بیشتر است و این موارد از مهم ترین مزیت های این نوع ازدواج هاست.
به هیچ وجه از اهمیت تحقیق غافل نشوید
هرچند در ازدواج های فامیلی دختر و پسر از یکدیگر و خانواده هایشان شناخت خوبی دارند اما به هیچ وجه به خاطر فامیل بودن نباید از اهمیت تحقیق درباره طرف مقابل غافل شد. بنابراین هم خانواده دختر و هم خانواده پسر باید برای تحقیق از محل تحصیل، محل کار و دوستان صمیمی طرف مقابل پرس و جو کنند تا در آینده با مشکلی مواجه نشوند.
توقعی که نباید داشته باشید
توجه داشته باشید دختر و پسرهایی که با هم ازدواج می کنند باید دارای تشابهات زیادی باشند بنابراین صرف هم کفو بودن خانواده ها برای شروع یک زندگی کافی نیست و باید 2 نفر بعد از خواستگاری رسمی با دقت زیاد درباره تشابهات مذهبی، اعتقادی، تحصیلی، شغلی، مالی، خانوادگی و طرز تفکر در مورد اداره زندگی با هم به توافق برسند و توقع نداشته باشند که طرف مقابلشان دقیقا با آن ها هم سلیقه باشد.
رسیدن به این هدف با گفت و گو، موثر و قابل دست یابی به نظر می رسد.
قبل از خواستگاری حتما این کار را انجام دهید
از نکات بسیار مهم در ازدواج های فامیلی آن است که امکان انتقال بیماری های ارثی در این گونه ازدواج ها نسبت به دیگر ازدواج ها بیشتر است و این از معایب مهم این سبک از ازدواج هاست. آمار و احتمال وقوع مهم ترین بیماری های ژنتیکی در ایران شامل تالاسمی، بیماری های قلبی و عروقی و عقب ماندگی های ذهنی در ازدواج های فامیلی بیشتر است. بنابراین مهم ترین شرط قبل از خواستگاری و درگیر کردن طرفین در یک رابطه عاطفی و قبل از اعلام رسمی به اطرافیان انجام مشاوره ژنتیک زیر نظر خانواده هاست. بنابراین توصیه می شود قبل از هر اقدامی و حتی قبل از علنی کردن این خواستگاری، حتما مشاوره ژنتیک صورت گیرد و بعد از اطمینان یافتن از نبود مشکل در این مورد، خواستگاری رسمی صورت گیرد و به دختر و پسر اجازه داده شود در جلسات خواستگاری، یکدیگر را از نظر اخلاقی و شخصیتی محک بزنند.
نقش جدید والدین همسرتان را بپذیرید
یکی از نکات قابل توجه که در ازدواج های فامیلی وجود دارد این است که اگر اختلافی بین زن و شوهر جوان ایجاد شود، مشکل آن ها به خانواده هایشان و در نتیجه به کل فامیل منتقل می شود. زوج های جوان باید بدانند که بعد از ازدواج، نسبتی که بین آن ها و عمو یا خاله یا عمه شان بوده است حالا تغییر می کند و باید آن ها را والدین همسرشان بدانند. بنابراین توجه داشته باشید که ممکن است بعد از گذشت مدتی از شروع زندگی مشترک، توقعات شما از خانواده همسرتان تغییر کند و با ادامه این روند تعارضاتی میان شما و خانواده همسرتان شکل گیرد. همچنین در برخی مواقع دیده می شود اختلاف های خانوادگی و فامیلی پدر و مادرها به زندگی زوجین کشیده می شود و بر روابط میان آن ها تاثیر می گذارد و به سلامت زندگی آن ها آسیب وارد می کند. بنابراین شما پس از بررسی های لازم اگر تصمیم به ازدواج گرفتید، لازم است با کسب مهارت های زندگی، رفتاری جدید با والدین همسرتان داشته باشید که نه تنها نقش قبلی شان را حفظ کنید بلکه در جایگاه خاص تری هم قرار بگیرید و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید.
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 28-06-1394, 15:19 بازدیدها : 2322
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .