ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت
» » » سوالات خارج از محدوده اطفال

سوالات خارج از محدوده اطفال

سوالات خارج از محدوده اطفال

 برخی کودکان پرسش هایی خارج از محدوده سنی خود می پرسند که بیشتر براساس کنجکاوی شان صورت می گیرد فن بیان والدین در این زمینه بسیار موثر خواهد بود.
«مامان من از کجا اومدم؟» شنیدن این سؤال شاید کابوس خیلی از مادران باشد که نمی‌دانند چطور به آن پاسخ بدهند. بچه‌ها نه قدرت درک واقعیت را دارند و نه می‌توان آن‌ها را فریب داد. از طرف دیگر این سال‌ها آنقدر دسترسی بچه‌ها به اطلاعات زیاد شده که عملاً دادن جواب‌های گمراه‌کننده نمی‌تواند دردی را دوا کند. بنابراین چطور باید به سؤالات جنسیتی بچه‌هاجواب بدهیم؟
کنجکاوی بچه‌ها در زمینه این نوع مسائل از 3 تا 5 سالگی شروع می‌شود. بچه‌ها در این سن قصد ندارند صرفاً درباره مسائل جنسیتی اطلاعات کسب کنند، آنها فقط کنجکاوند که بدانند چطوری به دنیا آمده‌اند یا جنسیت بچه‌ها چطوری مشخص می‌شود. بنابراین والدین باید به همان صورتی که به پرسش‌های غیرجنسیتی کودک با دقت و صحیح پاسخ می‌دهند، به پرسش‌های جنسیتی‌شان هم دقیق و صحیح جواب دهند و با گفتن: «حالا زوده که بفهمی» و «زشته، نپرس»، او را روی چنین موضوع‌هایی حساس نکنند.
در دوره پیش دبستانی بچه‌ها نسبت به خصوصیات جسمانی خود آگاه می‌شوند و درباره تفاوت‌های جسمی بین دختر و پسر کنجکاوند. به همین دلیل هم از هر فرصتی استفاده می‌کنند تا مثلاً در استخر، حمام، کنار دریا یا موقع تعویض لباس، به بدن دیگران نگاه کنند و تفاوت هایشان را با آنها
درک کنند.
در همین سن و سال بچه‌ها از شما می‌پرسند که «بچه از کجا می‌آید؟» در این سن، گفتن جواب «از شکم مادر» بیشتر بچه‌ها را قانع می‌کند. اما اگر کودکتان اطلاعات بیشتری خواست، به او بگویید: «وقتی پدر و مادر می‌خواهند که بچه‌ای داشته باشند، سلولی از بدن پدر به سلولی در بدن مادر می‌پیوندد و آن وقت رشد بچه شروع می‌شود. وقتی بچه به اندازه کافی بزرگ شد از شکم مادر بیرون می‌آید».
وقتی بچه‌ها بویژه در سنین بالاتر درباره چگونگی جا گرفتن جنین در شکم مادرشان سؤال می‌کنند، جواب دادن سخت است. شما باید قدرت درک کودک را در نظر بگیرید و از گفتن جواب‌های گمراه کننده و گیج کننده اجتناب کنید.
معمولاً بیشتر بچه‌ها تا سنین دبستان با این پاسخ‌ها قانع می‌شوند. در سنین بالاتر در دوره دبستان، کنجکاوی‌ها به زندگی زناشویی، اعضای جنسی و ارتباط با جنس مخالف معطوف می‌شود. در این دوره می‌توانید کتاب‌های علمی را به آنها معرفی کنید که درباره عمل جنسی صحبت نمی‌کنند بلکه درباره نحوه شکل‌گیری جنین اطلاعاتی را می‌دهند. در نزدیکی‌های سن بلوغ، می‌توانید حجم اطلاعات را کم کم افزایش داده و با معرفی کتاب هایی، به فرزندتان بگویید که جزئیات بیشتر را خودش تحقیق کند و بخواند.
روزنامه ایران

توسط : مشاورفا  در تاریخ : 4-07-1394, 00:24   بازدیدها : 1011   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .