علائمی جدید و کم نظیر از آلزایمرنشانه های زوال عقل علائم زوال عقل درمان زوال عقل نشانه های عجیب زوال عقل,درمان زوال عقل,علائم زوال عقل,علل و نشانه های الزایمر,نشانه های زوال عقل,نشانه های عجیب زوال عقل
قبلا درباره علائم و نشانه های زوال عقل و آلزایمر صحبتهای زیادی کرده ایم اکنون می خواهیم از تازه ترین و کم نظیر ترین نشانه های غیرمنتظره آن صحبت کنیم.
از زوال عقل زیاد گفته اند و شنیده ایم. مجموعه ای از بیماری های «هولناک» که از همه معروف ترش آلزایمر است. چرا هولناک؟ درکش خیلی سخت نیست. کافی است فردی را تصور کنیم که بویژه در دوران سالمندی با همه مشکلات دیگری که دارد آرام آرام حافظه و نیز قدرت تشخیص و شناخت کلمات، مفاهیم، آدم های دیگر و حتی بدتر از همه قدرت تشخیص و شناخت خودش یا به زبان دقیق تر هویتش را از دست می دهد.
همین قدرت تخریب است که بیماری های زوال عقل را در کانون توجه دانشمندان و متخصصان بسیاری قرار داده که بخش مهمی از پژوهش هایشان صرف یافتن علل و نشانه های این بیماری است. دلیلش هم روشن است: امکان بهتر پیشگیری و البته درمان زودهنگام و بموقع آنها. خوشبختانه در این زمینه تاکنون قدم های موثری برداشته شده که هرچند هنوز نخستین قدم های لازم به شمار می رود، ظاهرا نتایج جالب و حرف های فراوانی برای شنیدن دارد؛ بویژه این که برخی از این نتایج کمی عجیب به نظر می رسد.
مطالعه جدیدی که اخیرا منتشر شده، نشان می دهد بروز افسردگی باید یکی از نخستین عوارض ابتلا به زوال عقل باشد. پژوهشگران در این مطالعه گسترده، حدود 2400 فرد سالم بزرگسال را ـ که سن همه آنها بیشتر از 50 سال بود ـ انتخاب کردند و از آنان خواستند اطلاعات مربوط به سلامت جسم و روانشان را در مدتی معین و طولانی گزارش کنند. پس از هفت سال، این پژوهشگران به بررسی داده های حاصل از این گزارش ها پرداختند تا دریابند چگونه علائم زوال عقل در بسیاری از افراد بروز کرده است.
یافته های نهایی این دانشمندان می گوید در آغاز مطالعه تعداد مبتلایان به افسردگی در میان افرادی که طی این هفت سال به زوال عقل مبتلا شده بودند، دو برابر بیش از دیگر شرکت کنندگان بوده است. متاسفانه ما هنوز علت دقیق این ارتباط را نمی دانیم. هرچند دانشمندان توضیحاتی برای این ارتباط دارند، نسبت به آنها مرددند و تاکید می کنند پژوهش های گسترده و فراوان دیگری لازم است تا بتوانیم پاسخ های دقیق تر و مطمئن تری به پرسش های بسیارما بدهیم. علت این همه تردید آن است که در واقع، بسیاری از افرادی که طی این هفت سال به زوال عقل مبتلا نشدند نیز در آغاز راه به افسردگی مبتلا بودند. به عبارت دقیق تر، مطابق داده های این پژوهش 15 درصد افرادی که به زوال عقل مبتلا نشده بودند در آغاز راه به افسردگی مبتلا بودند.
بله، کاملا درست است. نتایج کمی گیج کننده است. بالاخره افسردگی نقش مهمی دارد یا ندارد؟ متخصصان با توجه به نتایج پژوهش اخیر و
البته شرایط عمومی زندگی توصیه می کنند اگر فردی احساس می کند افسرده است حتما باید آن را جدی بگیرد؛ زیرا حتی اگر به زوال عقل منجر نشود، قطعا بر کیفیت زندگی در دوران سالمندی بسیار موثر خواهد بود. در عین حال بیش از حد هم نگران زوال عقل نباشد، زیرا هرگز چنین نیست که همه مبتلایان به افسردگی در آینده به زوال عقل نیز مبتلا شوند. شاید از نظر بسیاری افسردگی نشانه چندان عجیبی برای ابتلا به زوال عقل نباشد، اما بعضی نشانه ها واقعا عجیب است. در ادامه تعدادی از آنها را خواهید دید.
تغییرات مهم ذائقه
مطابق یافته های یک پژوهش ژاپنی، تغییرات اساسی در ذائقه ممکن است از نشانه های نخستین بروز زوال عقل باشد. منظور از تغییرات اساسی آن است که مثلا فردی تاکنون به خوراکی خاصی چندان توجه نشان نمی داده یا آن را یک خوراکی معمولی در میان دیگر خوراکی ها به حساب می آورده؛ اما ناگهان احساس می کند میل و اشتهای بسیار شدیدی به خوردن آن پیدا کرده است. پژوهشگران ژاپنی بویژه در مورد افرادی که ناگهان ذائقه شان شدیدا به سمت مواد غذایی شیرین متمایل شده است بیشتر هشدار می دهند. این محققان می گویند احتمالا علت اصلی تغییر ذائقه تغییراتی است که در بخش هایی از مغز رخ می دهد که جوانه های چشایی و لذت خوردن را کنترل می کنند. بنا به برخی گزارش ها این تغییرات ممکن است چنان شدید باشد که میل شدید به خوردن خوراکی های مانده یا فاسد را در مبتلایان پدید آورد.
هنجارشکنی های بی سابقه
سر زدن رفتارهای مجرمانه یا هنجارشکنانه از فردی که سابقه این رفتارها را نداشته است، ممکن است یکی دیگر از اولین نشانه های عجیب زوال عقل باشد؛ بویژه آن دسته از بیماری ها که به بخش پیشانی مغز مرتبط است. یکی از پژوهش ها در این زمینه نشان می دهد هنجارشکنی یکی از نشانه های اولیه زوال عقل در 14 درصد افرادی بوده است که زوال عقلشان با بخش پیشانی مغز ارتباط داشته است. این بیماری در واقع به بخشی از مغز شما حمله می کند که کارش کمک به تشخیص سنت ها و قواعد اجتماعی و احساس مسئولیت نسبت به آنهاست.
ناتوانی در درک نیش و کنایه
مطالعه ای از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو، نشان می دهد ناتوانی در تشخیص دروغ و طعنه و سخنانی از این دست ممکن است یکی دیگر از علائم اولیه ابتلا به زوال عقل باشد. پژوهشگران می گویند این بیماری بخشی از مغز را هدف می گیرد که کارش تشخیص و تفسیر اطلاعات کلامی «سطح بالاتر» است.
رفتارهای تکراری بیمارگونه
مطالعه ای از دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس، نشان داده است بروز کارهایی مانند انبار کردن و رفتارهای «تکراری» بیمارگونه دیگر نیز ممکن است با زوال عقل مرتبط باشد. برای مثال، فردی که هر روز روزنامه ای می خرد و بی آن که هرگز آن را بخواند روی روزنامه های دیگرش انبار می کند و این مجموعه که طی مدتی گردآورده شده برایش بسیار مهم است، شاید در معرض ابتلا به زوال عقل قرار داشته باشد.
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 20-08-1394, 07:11 بازدیدها : 6079
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .