ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت
» » » به من نگوييد دزد!

به من نگوييد دزد!


سختگيري هاي بيش از حد والدين نسبت به کودکان، آرام نبودن فضاي خانواده و توزيع وسايل ميان اعضاي خانواده به گونه اي که کودک احساس کمبود کند، مي تواند علل دزدي کودکان يا برداشتن وسايل ديگران بدون اجازه باشد. 

اين کار در کودکان عملي شايع است البته در گروه هاي سني مختلف، مفهوم دزدي کردن يا برداشتن وسايل ديگران بدون اجازه متفاوت است.
او دزد نيست!
اگر دزدي از سوي کودکان کمتر از 3 سال انجام شود، اهميت زيادي ندارد چون به صورت اتفاقي انجام شده است و عمدي در کار نيست حتي تا 5 سالگي نيز به دليل اين که حس مالکيت در کودکان ايجاد نشده است يک کار عادي است و نمي توانيم بگوييم کودک از روي قصد و نيت قبلي اين کار را انجام داده است؛ بنابراين نبايد در برخورد با کودکان کمتر از 5 سال کلمه «دزدي» را به کار ببريم زيرا از 5 سالگي به بعد، کودک مفهوم مالکيت را درک مي کند و مي فهمد که مثلا اين شي متعلق به خود او است يا نه.
 
در خانه يا مدرسه؟
معمولا کودک همزمان با دزدي، از ترس دعواي والدين دروغ هم مي گويد. مهم ترين کاري که والدين در خانه يا مربيان در مدرسه بايد انجام دهند اين است که سريعا به دنبال علت و انگيزه اين اقدام کودک باشند.
اگر اين اتفاق در خانه روي دهد معمولا کودک سراغ کيف مادر مي رود و به ندرت روي مي دهد که سراغ کيف پدر، خواهر يا برادر برود؛ اما اگر ببينيم کودکي به صورت مرتب از کيف مادر دزدي مي کند به اين معني است که ارتباط ناسالمي ميان کودک و مادر ايجاد شده و ممکن است اين کار، پاسخي به پرخاشگري هاي مادر يا به نوعي انتقام از او باشد.
همچنين اگر اين کار در مدرسه روي دهد معمولاًَ بر اثر تاثير گروه همسالان است.
 
دلايل دزدي کودکان
بي توجهي والدين نسبت به نيازهاي کودک - براي نمونه کودکاني که والدين آن ها از يکديگر جدا شده اند ممکن است بيشتر اين حالت در آن ها مشاهده شود.
نياز به ارتباط- گاهي کودک و نوجوان ارتباط مناسب با دوستان و همکلاسي هايش ندارد و با برداشتن يک شي از آن ها قصد باج گرفتن از همکلاسي هايش را دارد تا آن ها را دوست خود کند.
نياز به پول گاهي فرد براي خريد وسايل مورد نياز مدرسه، به پول احتياج دارد و از روي اجبار پول ديگران را برمي دارد.
حسادت يا رقابت- حسادت يا رقابت در صورتي که زياد شود، مي تواند عامل دزدي کودکان باشد. نکته جالب اين که به همان اندازه که در کودکان طبقه فقير اين امر مشاهده مي شود در کودکان طبقه ثروتمند نيز مشاهده مي شود و فرقي از لحاظ طبقه اجتماعي و اقتصادي بين کودکان وجود ندارد.
 
توصيه پيشگيرانه
از نکات مهم براي پيشگيري از دزدي کودکان، اين است که والدين با خشم با کودک برخورد نکرده و به او توهين نکنند. در اين راستا بايد اشتباه بودن کار کودک را برايش توضيح و مفهوم مالکيت را به او ياد دهيم و بگوييم در صورت نياز به هر وسيله اي از والدينش کمک بگيرد. بايد به کودک ياد دهيم برداشتن يک وسيله، با قرض گرفتن آن متفاوت است. اقدام اشتباهي که بيشتر والدين انجام مي دهند اين است که کودک را به قسم خوردن وادار مي کنند، اين کار به اومي آموزد چگونه ماجرا را انکار کند.
 
چه بايد کرد؟
بيش از حد ، واکنش نشان ندهيد. بهترين برخورد، آموزش صداقت و درستکاري و تصحيح اين رفتار ناشايست است؛ نبايد در برابر اين مسئله بيش از حد لازم واکنش نشان دهيد، همان طور که نبايد از کنار آن به سادگي بگذريد.
درباره کارهاي کودک با او گفت و گو کنيد. اگر بچه کوچکي، چيزي را که مال او نيست، برداشت با او صحبت کنيد و از او بپرسيد: اگر کسي چيزي را که مال توست بدون اجازه بردارد، چه احساسي خواهي داشت؟
از او بخواهيد چيزي را که برداشته است به صاحبش برگرداند. از آن جا که عذرخواهي براي کودکان کار مشکلي است، او را مجبور نکنيد بار اول عذرخواهي کند ولي بگوييد دفعه بعد بايد بگويي معذرت مي خواهم.
آموزش دهيد. به او آموزش دهيد وقتي شيئي را مي بيند و مي خواهد آن را داشته باشد، اول از شما يا هر کسي ديگر سوال کند آيا مي تواند آن را بردارد يا نه؟
او را مقاوم کنيد. به کودک ياد بدهيد در برابر وسوسه ها مقاومت کند. همه کودکان بايد ياد بگيرند وقتي وسوسه مي شوند تا هر چيزي را که مي خواهند، داشته باشند يا آن را بردارند، بتوانند خود را کنترل کنند.
اسم کارش را به او بگوييد. از او نپرسيد آيا چيزي را که در جيبش پيدا کرده ايد، برداشته است يا خير؟ علتش را نپرسيد، ولي با لحن جدي و خونسرد بگوييد: تو اين را دزديده اي! و اين حرف را به محض آن که از قضيه آگاه شديد، بگوييد.
گفتن"بچه بد" ممنوع. به کودک القا نکنيد «بچه بدي است» بايد به او فهمانده شود «کارش» ناپسند بوده است.
با پيامدهاي واقعي، آشنايش کنيد. جيغ و داد و موعظه هاي طولاني براي اين رفتار برخوردهاي صحيحي نيست؛ براي کودکان پيامدهاي واقعي لازم است تا ياد بگيرند دزدي، خلافي بسيار جدي است
توسط : مشاورفا  در تاریخ : 17-10-1394, 07:24   بازدیدها : 1719   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .